<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Nyerhet-e az ellenzék a 2022-es választáson, kaphat-e újabb kétharmadot a Fidesz? Ki lehet Orbán Viktor utóda?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Giró-Szász András volt kormányszóvivővel, politikai elemzővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. október 28. 16:00

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!			
		
		


		
		

Egyetlen céggel versenyeztek a munkáért, de a rivális pályázata érvénytelennek ítéltetett.

Eredményt hirdetett a Nemzeti Sportközpontok a Puskás Aréna őrzésére és rendezvénybiztosítására kiírt tenderén: a munkát a Fidesz kedvenc őrző-védő cégeként elhíresült Valton-Sec Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt. nyerte meg. A Valton ajánlata 14,5 millió forint volt, ennyit kérnek el a sportobjektum egy évi őrzés-védéséért.

Azt még augusztusban írtuk meg, hogy az NS közbeszerzést írt ki a Puskás biztosítására, összesen 1,8 milliárd forintos keretösszeggel, valamint azzal, hogy a majdani győztes alapból egy évig végezheti a munkát, de ez az időtartam legfeljebb két alkalommal további egy-egy évvel meghosszabbítható lesz.

A Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja Nonprofit Zrt. (KKBK) által közzétett fotón a Puskás Aréna 2019. október 1-jén. (Fotó: MTI/KKBK)A Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja Nonprofit Zrt. (KKBK) által közzétett fotón a Puskás Aréna 2019. október 1-jén. (Fotó: MTI/KKBK)

A Valtonnak egyetlen kihívója akadt a versenyben, az EUK-Holding Kft., ők viszont az Elektronikus Közbeszerzési Rendszerbe feltöltött összefoglaló dokumentum szerint a feladat becsült értékéhez képest aránytalanul olcsó ajánlatot tettek, és a Nemzeti Sportközpontok kérése ellenére nem igazolták, hogy miként lenne az egy évi őrzés olyan kevés pénzből összehozható. Ezért a pályázatukat érvénytelennek nyilvánították, a cég kiesett a versenyből, a Valton rivális nélkül maradva nyerhetett. Az nem derül ki az összefoglaló dokumentumból, hogy az EUK-Holding mennyiért vállalat a volna el az őrzést.

A Valton és a Nemzeti Sportközpontok szerződéskötési moratóriuma november 21-től 30-ig tart, az egy éves őrzési periódus a paktum megkötésétől számítva ketyeg.

Az őrző-védő főtevékenységén túl építő-bontó és ingatlanozó EUK-Holding amúgy tavaly 446 mmillió forintos nettó árbevételre 3,5 milliós profitot produkált, ami jelentős előrelépés 2018-hoz képest, akkor 405 milliós árbevételből 766 ezer forintos nyereség esett ki.

A Valton sikerszériáját taglalni nem kis feladat lenne, elég most felidézni annyit, hogy az egy évvel korábbi állapotokhoz képest 2019-ben a saját tőke 3,2 milliárdről 3,8 milliárdra nőtt, 7,3-ról 8,9 milliárd forintra nőtt a belföldi értékesítés nettó árbevétele, a nyereség pedig 1,068 milliárdról 1 milliárd 158 millió forintra emelkedett.

Ami az elnyert projekteket illeti, legutóbb szeptemberben lett övék egy nagy munka, a KIVING Ingatlangazdálkodó és Beruházásszervező Kft. által ingatlanok őrzés-védelmi feladatainak ellátására kiírt közbeszerzésen a Tasnádi László közvetett tulajdonában lévő ESG Holding Zrt., valamint a Novum Guard Kft. és a Valton-Sec Zrt. alkotta triászt hirdették ki győztesnek 1,6 milliárd forintos ajánlattal.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.