Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
Tiszai Balázs Tiszai Balázs

Egyetlen céggel versenyeztek a munkáért, de a rivális pályázata érvénytelennek ítéltetett.

Eredményt hirdetett a Nemzeti Sportközpontok a Puskás Aréna őrzésére és rendezvénybiztosítására kiírt tenderén: a munkát a Fidesz kedvenc őrző-védő cégeként elhíresült Valton-Sec Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt. nyerte meg. A Valton ajánlata 14,5 millió forint volt, ennyit kérnek el a sportobjektum egy évi őrzés-védéséért.

Azt még augusztusban írtuk meg, hogy az NS közbeszerzést írt ki a Puskás biztosítására, összesen 1,8 milliárd forintos keretösszeggel, valamint azzal, hogy a majdani győztes alapból egy évig végezheti a munkát, de ez az időtartam legfeljebb két alkalommal további egy-egy évvel meghosszabbítható lesz.

A Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja Nonprofit Zrt. (KKBK) által közzétett fotón a Puskás Aréna 2019. október 1-jén. (Fotó: MTI/KKBK)
A Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja Nonprofit Zrt. (KKBK) által közzétett fotón a Puskás Aréna 2019. október 1-jén. (Fotó: MTI/KKBK)

A Valtonnak egyetlen kihívója akadt a versenyben, az EUK-Holding Kft., ők viszont az Elektronikus Közbeszerzési Rendszerbe feltöltött összefoglaló dokumentum szerint a feladat becsült értékéhez képest aránytalanul olcsó ajánlatot tettek, és a Nemzeti Sportközpontok kérése ellenére nem igazolták, hogy miként lenne az egy évi őrzés olyan kevés pénzből összehozható. Ezért a pályázatukat érvénytelennek nyilvánították, a cég kiesett a versenyből, a Valton rivális nélkül maradva nyerhetett. Az nem derül ki az összefoglaló dokumentumból, hogy az EUK-Holding mennyiért vállalat a volna el az őrzést.

A Valton és a Nemzeti Sportközpontok szerződéskötési moratóriuma november 21-től 30-ig tart, az egy éves őrzési periódus a paktum megkötésétől számítva ketyeg.

Az őrző-védő főtevékenységén túl építő-bontó és ingatlanozó EUK-Holding amúgy tavaly 446 mmillió forintos nettó árbevételre 3,5 milliós profitot produkált, ami jelentős előrelépés 2018-hoz képest, akkor 405 milliós árbevételből 766 ezer forintos nyereség esett ki.

A Valton sikerszériáját taglalni nem kis feladat lenne, elég most felidézni annyit, hogy az egy évvel korábbi állapotokhoz képest 2019-ben a saját tőke 3,2 milliárdről 3,8 milliárdra nőtt, 7,3-ról 8,9 milliárd forintra nőtt a belföldi értékesítés nettó árbevétele, a nyereség pedig 1,068 milliárdról 1 milliárd 158 millió forintra emelkedett.

Ami az elnyert projekteket illeti, legutóbb szeptemberben lett övék egy nagy munka, a KIVING Ingatlangazdálkodó és Beruházásszervező Kft. által ingatlanok őrzés-védelmi feladatainak ellátására kiírt közbeszerzésen a Tasnádi László közvetett tulajdonában lévő ESG Holding Zrt., valamint a Novum Guard Kft. és a Valton-Sec Zrt. alkotta triászt hirdették ki győztesnek 1,6 milliárd forintos ajánlattal.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 372 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.