<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
4p


			
		
		


		
		

Minden jel arra mutat, hogy a többszáz cégből álló Mészáros-birodalomban némi racionalizálás kezdődött el az idei évben. Stratégiailag kevésbé releváns cégeket tüntet el a céghálóból. 

Talán feleslegesen nőtt mára túl nagyra Mészáros Lőrinc cégbirodalma, hiszen amikor megszerzett egy társaságot, sokszor annak kisebb leánycégei is a felcsúti milliárdos birodalmába került. Mára így több százas nagyságrendet tesz ki a Mészáros Lőrinchez köthető vállalkozások száma, és olyan folyamat indult el, ami eddig rikta volt, mint a fehér holló a milliárdos esetében. Zömében valamilyen cégalapítás, vagy tulajdonszerzésről szóltak a hírek az elmúlt években, most viszont eljött az ideje annak, hogy egyes cégeket eltüntessen a birodalomból. Igaz, ez az eltűnés nem teljes, csak az adott egység megszűnik önálló entitásként létezni. 

Az elmúlt néhány hétben a cégközlönyökben tehát meglepő gyakorisággal tűntek fel olyan átalakuló cégek, melyek Mészáros Lőrinc cégbirodalmához tartoznak. Az átalakulás jegyében ugrik szintet a milliárdos egyik zászlóshajó cége, a Mészáros és Mészáros Kft. szeptember 30-ával zártkörű részvénytársasággá alakul át. 

Laptársunk, a Privátbankár számolt be arról elsőként, hogy egy két éve megszerzett agrárcéget tüntet el a hálóból a milliárdos vállalkozó. A Kartali Vagyonkezelő Zrt. a Talentis Agro Zrt.-be olvad be egy június 30-i döntés értelmében. 

Most pedig újabb cégek alakulnak át. A bodrogkeresztúri Dereszla Food and Spirit Kft. egy szintén június 30-i döntés véglegesítése alapján beolvad a helyi Dereszla Bortermelő és Értékesítő Kft.-be. Az egyesítés kézenfekvő döntésnek tűnik, mivel a beolvadó cég egy kishal az átvevőhöz képest. A Dereszla Food mérlegfőösszege 5,1 millió forint a Dereszla Bortermelő 2,4 milliárdjához képest. 

Ez a cikk az Mfor és a Privátbankár Prémium tartalma, csak a lap előfizetői olvashatják teljes terjedelmében.

Prémium tartalmainkhoz a következő lépések után férhet hozzá:

  1. Regisztráljon (adja meg emailcímét és jelszavát)
  2. Válasszon előfizetői csomagjaink közül
  3. Fizessen bankkártyájával

+1 Amennyiben megújuló havi csomagjaink közül választ, az első hónap csak 390 forint mindkét csomag esetében!

Regisztráció

Jelszó visszaállítás / jelszócsere

E-mailen elküldtük a jelszó visszaállításához szükséges információkat. Kérjük, ellenőrizze postafiókját!Még nem regisztrált? Regisztráció itt

Előfizetői csomagjainkról, az előfizetésről részletesen itt olvashat

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.