3p

„E” mint energia konferencia - fókuszban a megújulóenergia-politika érvényesülése, az energia tárolási lehetőségei, a gáz- és árampiac helyzete, a zöld átmenet finanszírozása, az elektromobilitás jövőképe.

Bankvezérek, neves energiapiaci szakértők, egyetemi tanárok és kutatók a jelen kihívásairól: hallgassa meg Ön is élőben!

2024. május 16. Budapest

Részletek és jelentkezés

Sok ember álma, hogy nyisson egy kedves kis cukrászdát, egy hangulatos kávézót vagy egy különleges ételeket kínáló éttermet. Jóval kevesebben vannak azok, akik bele is mernek vágni, mert félnek attól, hogy nem lesz sikeres, így már a gondolat szintjén megreked a tervük. 

Pedig nem is olyan elérhetetlen egy vendéglátóhely megnyitása és üzemeltetése, ha megvan a kezdő löket. A szükséges engedélyek, dokumentációk és feltételek megteremtése mellett az üzlet berendezése és eszközeinek beszerzése is rendkívül lényeges. 

A gasztronagyker ebben nyújt hatékony segítséget, hiszen gyakorlatilag minden elérhető egy helyen, nem szükséges elveszni az üzletek rengetegében. Ha meghatároztuk a vendéglátóhely típusát, akkor ki tudjuk találni, milyen legyen a stílusa. Ezek alapján már könnyedén összeállíthatjuk a szükséges berendezések és eszközök listáját is.

 

A vendéglátóhely berendezése

A vendéglátó egységek belsőépítészeti tervezése nagyon lényeges, hiszen meg kell felelni bizonyos követelményeknek, a vendégeknek és a tulajdonosnak is. Akkor még nem is beszéltünk a dolgozók gördülékeny munkájáról, amit jelentősen elősegíthet a komfortos és praktikus munkakörnyezet. 

A funkcionalitás alapvető egy vendéglátóhelyen, de mellette szerepet kap a divat és az egyediség is. Ennek megfelelően és ezek figyelembevételével lehet sikeresen berendezni a helyiségeket. 

De amit a vendégek nem látnak, azok is lényegesek, nemcsak a vendégtér, hiszen nem mindegy, hogy milyen közegben készülnek a finom ételek. A higiénikus és minden tekintetben optimális konyhának szigorú előírásoknak kell megfelelnie. 

Profi konyhából kerülnek ki a minőségi ételek

Egy professzionális konyhában tökéletes eszközökkel készülnek az ételek, ez biztosítja többek között a legnagyobb hatékonyságot és a megfelelő higiéniai körülményeket is. Így hát nagyon fontos, hogy milyen minőségben szerezzük be a konyha eszközeit, gépeit, berendezéseit és kellékeit. 

Alapvető konyhai felszerelések az edények, serpenyők, gyorsfőzők, ezek mennyiségét is át kell gondolni, hogy mindig legyen elegendő belőlük. Mindenféle kiegészítőt be kell szerezni, amire szükség lesz a konyhatechnológiai műveletek során. Reszelő, kések, evőeszközök, keverők, mérlegek, vágódeszkák. Mindent célszerű egy helyen megvásárolni. 

A sütők, mosogatógépek, mosogatók, munkaasztalok, hűtőszekrények szintén nélkülözhetetlen elemei egy konyhának. Ha nem akarjuk rövid időn belül lecserélni ezeket sem, mindenképpen érdemes befektetni a minőségbe. 

A tervezés jelentősége

A konyha tervezésének folyamata nem olyan egyszerű, mint elsőre látszik, de ha szánunk rá időt és figyelmet, nem megoldhatatlan a feladat. A megfelelő konyhatechnikai eszközök kiválasztása lényeges, szabjuk az igényekhez a használhatóságot. 

Az, hogy a berendezésekből, gépekből és eszközökből mennyit, illetve milyet választunk, egy átgondolt tervezés végeredménye kell, hogy legyen. Ez már egy jó alap lesz az éttermünk sikeréhez.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!