<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Hazai szálláshelyek, vendéglátóegységek, figyelem!

Pályázzanak és nyerjenek díjat az ország legjelentősebb designversenyén - nevezzenek be a Klasszis TopDesign 2022 megmérettetésre!
Külföldi és hazai szakértőkből álló zsűri, bemutatkozási lehetőség a nagyközönségnek, exkluzív díjátadó gála.

Regisztráljon most!

A cégcsoport fontolgatja, hogy csődeljárást kezdeményez. 

A Financial Times cikke szerint a Cineworld, a világ második legnagyobb mozilánca, egy lehetséges amerikai csődeljárásra készül, miután a héten figyelmeztette a piacot, hogy tárgyalásokat folytat az üzletág szerkezetátalakításáról és további pénzeszközök felkutatásáról. A lapnak egy, a vállalat gondolkodását ismerő személy úgy fogalmazott, hogy a csődeljárás az „egyik lehetőség”, amit a Regal Cinemas márkát is birtokló lánc fontolgat. A londoni tőzsdén jegyzett csoport részvényei 80 százalékkal zuhantak a kora délutáni kereskedésben, miután a Wall Street Journalban megjelentek a hírek.

Nem akármilyen cégről van szó. Fotó: PixabayNem akármilyen cégről van szó. Fotó: Pixabay

Magyarországról nézve mindez azért is jelentős, mert a Cineworld csoporthoz tartozik a magyar Cinema City mozihálózat is – derült ki a HVG cikkéből. December végén a Cineworld nettó adósságállománya csaknem 4,9 milliárd dollárt tett ki, a lízingkötelezettségek pedig 4 milliárd dollárt tettek ki.

Nem bír talpra állni a cég a járvány után?

Azzal kapcsolatban, hogy mi okozza a nehézségeket, a vállalat korábban azt közölte, hogy a Covid-19 kereskedelmi korlátozások tavalyi enyhítése ellenére a moziba járók szintje a várakozások alatt maradt, ráadásul a következő hónapokban a „korlátozott filmkínálat” is negatívan befolyásolja a helyzetet. A világjárvány emellett az egész moziipart megviselte, és a Cineworld az elmúlt két évben kétszer is csak hajszál híján kerülte el a csődöt.

(Financial Times, HVG)

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.