4p

Nagyívű tervei születtek idén a volt újpesti focistának, Kovács Zoltánnak. A taszári reptértől kezdve egészen a napelembizniszig terjedtek a területek, ahol felbukkant a neve.

A volt újpesti csatár, Kovács Zoltán a pályafutása végeztével maradt a sport területén, hiszen több csapatnál is megfordult igazgatóként vagy épp sportvezetőként, legutóbb, 2015 és 2021 nyara között a Mol Fehérvár sportigazgatója volt. Miután eljött a székesfehérvári csapattól, láthatóan az üzleti világban igyekszik megtalálni a számításait. Aktivitása ezen a téren 2022-ben csúcsosodott ki. De kezdjük először a legfrissebb terveivel. 

Az év utolsó hónapjában sem tétlenkedett Kovács Zoltán, hiszen december első napján alapított új céget, melyet a cégbíróság már másnap, december 2-án bejegyzett. 

A Ko-Bo Invest Kft. a társasági formára érvényes kötelező minimum 3 millió forintos törzstőkével jött létre, ám nem Kovács Zoltán az egyedüli gazda. A cég - mint azt egyébként a neve is jelzi - a volt focista és felesége, Borsós Eszter tulajdonában van. 

A cég főtevékenysége mérnöki tevékenység, műszaki tanácsadás, ám emellett még több tevékenységi kört is bejegyeztek, köztük egy egész meglepőt és szokatlant: 

  • a fém- és érc-nagykereskedelmet. 

Több lábon fog állni. Fotó: MTI
Több lábon fog állni. Fotó: MTI

De foglalkozhatnak még ezen kívül 

  • üzletviteli, egyéb vezetési tanácsadással, 
  • egyéb természettudományi, műszaki kutatással, fejlesztéssel, 
  • víztermeléssel, -kezeléssel, -ellátással, 
  • számítógépes programozással, 
  • vagy saját tulajdonú ingatlan adásvételével, 
  • saját tulajdonú, bérelt ingatlan bérbeadásával, üzemeltetésével. 

Az a tevékenységi körök alapján jól látható, hogy egészen új területek felé kacsintgatnak Kovácsék ezzel a céggel, mely egyébként a volt focistának immár a harmadik gazdasági érdekeltsége. 

A taszári reptérrel kezdődött

Szinte napra pontosan egy éve annak, hogy Kovács Zoltán neve felbukkant az SGF Silu Global Fund Zrt. tulajdonosai között. A cég több nagyobb ügylettel kapcsolatban is "hírbe került": a taszári reptér megvásárlásával összefüggésben, valamint Kovács felbukkanása után igen komoly vevőjelöltje volt a társaság az újpesti fociklubnak. 

Ám utóbbi nemcsak az elmúlt években már sokszor felvetődött pletyka volt, hiszen komoly tárgyalások voltak, és csupán azon bukott el a tranzakció, hogy a szerződésben foglalt határidőig nem utaltak az eladónak, Roderick Duchateletnek. Akkor Kovács Zoltán így kommentálta a történteket:

„Tudom, hogy a szurkolók most elmondhatatlanul csalódottak, és nekem is ugyanúgy fáj, hogy nem sikerült tető alá hozni a tulajdonosváltást, hiszen nem erre készültünk, nem ezért dolgoztunk keményen az elmúlt hónapokban. Amikor januárban megállapodtunk az Újpest FC megvásárlásáról, még nyoma sem volt a mára kialakult bizonytalan világgazdasági folyamatoknak. Stabil pénzügyi hátteret szerettünk volna a klub mögé tenni, de a váratlan események olyan helyzetet teremtettek, amire nem lehetett felkészülni, és aminek következményeként sajnos most nem tudott megvalósulni a tranzakció.”

Miután meghiúsult az újpesti fociklub biznisze, a Kovács résztulajdonában álló NwPst Investment Kft. rövid időn belül új területre lépett, tulajdont szerzett ugyanis a napelemekkel foglalkozó Lugos Renewables Kft.-ben - számolt be lapunk először. És ezt követően jött az érckereskedelem mérnöki, műszaki tanácsadó cég.

Kovács Zoltán feleségének sem ismeretlen a céges világ, hiszen beltagként többször is szerepet vállat a családi betéti társaságban. Ám az egyéb oktatással foglalkozó Decor Studio Bt.-vel kapcsolatban idén augusztus 28-án úgy döntöttek, hogy végelszámolással megszüntetik azt. 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!