<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Hazai szálláshelyek, vendéglátóegységek, figyelem!

Pályázzanak és nyerjenek díjat az ország legjelentősebb designversenyén - nevezzenek be a Klasszis TopDesign 2022 megmérettetésre!
Külföldi és hazai szakértőkből álló zsűri, bemutatkozási lehetőség a nagyközönségnek, exkluzív díjátadó gála.

Regisztráljon most!

Az esküvői készülődés láthatóan nem akasztotta meg a felcsúti milliárdos cégügyeit. Pár héttel a nagy esemény előtt került az érdekeltségébe egy új társaság. Üzlettársától vett egy látszólag kiüresedett céget.

Mészáros Lőrinc vállalkozásai rendre témát tudnak szolgáltatni, hiszen hatalmasra nőtt cégbirodalmában mindig történik valami. Hol egy új céget alapít, hol végelszámolás alá von egyet, hol összeolvaszt, hol pedig vásárol egyet. Most utóbbi történt: egy olyan társaságban lett egyedüli tulajdonos egyik érdekeltsége, mely fizikailag eddig is a közelében volt. Pontosabban a herceghalmi irodaház biztosította a cég székhelyét.

Esküvője előtt sem hanyagolta el cégbirodalmának építgetését Mészáros Lőrinc, hiszen a cégbírósági dokumentumok alapján szeptember 6-án egyik érdekeltsége révén adásvételi szerződést kötött üzlettársával, Szíjj Lászlóval, annak egyik cégének megvételére.

Ennek eredményeként hat nappal a lagzi után, szeptember 30-án a Talentis Group Zrt. egyedüli tulajdonosa lett az Andrssy-Rezidencia Kft.-nek.

Az ügylet lezárulta után rögtön lecserélte a cég ügyvezetőjét is, Tóth László helyére Konczné Kondás Tündét ültették, akinek már eddig is több Mészáros-érdekeltség vezetőségében van pozíciója.

Mészáros Lőrinc tovább támogatja majd exfeleségét? (Fotó: MTI)Mészáros Lőrinc tovább támogatja majd exfeleségét? (Fotó: MTI)

A tranzakció elsőre furcsának tűnhet, mivel a 2015 októberében létrehozott, saját tulajdonú ingatlan adásvételével foglalkozó cég szinte semmit nem csinál az éves beszámolója alapján. Értékesítésből származó árbevétele egyetlen évben sem volt, minimális költség viszont felmerült, aminek végén rendre 400-500 ezer forint közötti veszteséget könyveltek el. Felvetődhet a gondolat, hogy valamilyen jelentősebb (ingatlan)vagyonnal rendelkezik a cég, de ez az elképzelés sem állha meg a helyét - egészen a tavalyi évig.

Az addig legfeljebb pár milliós tételeket tartalmazó mérlegben a befektetett pénzügyi eszközök soron feltűnt 100 millió forint. Ez pedig nem más, mint a Vital Media Alapítvány alapításának vagyoni betéte.

A Vital Media Alapítvány létezéséről 2020 elején már beszámolt a hazai sajtó. Az akkori cikkekből kiderült, hogy a szervezet fő feladata a női tartalmak előállításának támogatása. Az alapítvány kuratóriumi elnöke Sisa András, Felcsút jegyzője. Kuratóriumi tag Konczné Kondás Tünde, aki számos Mészáros-érdekeltségben vezető tisztséget tölt be, valamint Székely Szilárd, aki az egykori Echo TV gazdasági igazgatója volt.

Az alapítvány már tavaly megkezdte fő küldetésének végrehajtását. A hvg.hu számolt be arról, hogy a Szíjj László érdekeltségébe tartozó szervezet 820 millió forintos támogatást adott az üzlettárs, Mészáros Lőrinc volt felesége, Kelemen Beatrix tulajdonában lévő médiacégnek, a Media Vivantisnak. A cég a beszámolója szerint 1,5 milliárdos bevételt csinált tavaly, ebből 564 millió az alapítványtól érkező támogatás volt, a fennmaradó 256 millió forint pedig halasztott bevételként került elszámolásra, amely a "2021-es évben egy új cél megvalósítása érdekében kerül felhasználásra".

A tulajdonosváltás után most már úgy néz ki a helyzet, hogy Mészáros Lőrinc fogja támogatni volt felesége cégét. A válás után egyébként az exfeleség tulajdonában egyedül a Media Vivantis maradt, illetve pár cég vezetői székében maradt. Az esküvő előtti hónapban azonban a Puskás Sport Hotel Kft. éléről távozott Kelemen Beatrix. Így már csak a rendezvényszervezéssel foglalkozó Talentis Media and Marketing Kft. operatív irányításáért felelős.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.