<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi a béke ára Ukrajnában és ki fizeti meg? Lesz-e hitel Magyarországon?

Találkozzon személyesen neves külpolitikai szakértőkkel és bankvezérekkel!

Klasszis Klub Live - először élőben, személyesen, Budapesten!
Vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. március 23.

Jelentkezzen most!

Eszközök, amik forradalmasították az ipart.

Hogy a történelem folyamán milyen és mennyi változáson ment keresztül a mezőgazdasági termelés, azt nehéz lenne röviden összefoglalni. Arról a néhány gépről viszont, amik nélkül viszont valami egész más lenne az általunk ismert világ, a Mezőgazdasági magazin cikkében olvashatunk részletesen.

Jelenleg az egyik legfontosabb és mindent maga mögé utasító cél a termelés és hatékonyság növelése, de nem volt ez másként korábban sem, aminek elérése érdekében egyre újabb masinák követték egymást a történelmünk során. Ahogy egykor az eke, vagy éppen a gőzgépek megjelenése forgatta fel a világot, úgy ma már a számítógépek és a mesterséges intelligencia kezdi átvenni a hatalmat.

Hogy jutottunk el idáig?

Az egyre erősebb és okosabb gépek segítségével fokozatosan csökkent a fizikai munka, és ezzel párhuzamosan a munkával töltött idő is. Természetesen a cikkből az is kiderül, hogy továbbra sem játék és mese a mezőgazdasági munka, de lényegesen kisebb terheléssel jár, mint egykoron. Ebben az olyan gépeknek van nagy szerepe, amilyen például a kombájn, a rotációs kapa vagy a tárcsás eke.

Utóbbi kettőnek a talaj művelésében van kihagyhatatlan jelentősége. Ezek segítségével törhető fela föld, illetve tehető egyenletesebbé, a kisebb csomókat és feldarabolva. Ha elsőre nem is gondoljuk, hogy ennek mekkora a jelentősége, elég arra gondolni, hogy a munkájuknak köszönhetően javul a földek vízellátottsága, arról nem is beszélve, hogy a jó minőségű föld kevesebb műtrágyát és vegyszert igényel.

Írásunk a Budapesti magazin, az Evolution.hu, a Linkcenter.hu, a Gamernews.hu, a Cokeclub és a Videohírek segítségével jelent meg.