3p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

De bevezetik a 36 hónapos munkaidőkeretet.

Levelet küldött portálunknak a Kormányzati Tájékoztatási Központ, melyben kifejtik a hivatalos kormányzati álláspontot a "rabszolgatörvényről".

Kell a hozzájárulás a túlóráztatáshoz
Kell a hozzájárulás a túlóráztatáshoz

A javaslatot Kósa Lajos és frakciótársai nyújtották be a parlamentbe, és a lényege, hogy a mostaninál rugalmasabb elszámolási szabályokkal egészítenék ki a munkaidőkeret megállapítására vonatkozó törvényt. Így például évi 250, illetve 300 óráról (kollektív szerződéstől függően) 400 órára növelnék a munkaadó által elrendelhető túlórakeretet, valamint a mostani 12 hónap helyett 36 hónap alatt lehetne elszámolni a munkavállalóval a munkaidőkeret kitöltéséről. (A BDO Magyarország hívta fel a figyelmet egy újabb lényeges pontra, mely alapján kérdéses, hogy jár-e egyáltalán bérpótlék a dolgozónak.)

A tervek a legutóbbi Kormányinfón is szóba kerültek. Akkor Gulyás Gergely miniszter világossá tette, hogy a kormány csak kiegészítésekkel tudja támogatni Kósáék javaslatát. Mint kifejtette, az alkalmazott hozzájárulása is szükséges ahhoz, hogy a jelenleginél több túlórát várhasson el tőle a munkaadója (a BDO szerint pont ebből fakad az újabb vitatható pontja a javaslatnak), valamint a kormány nem tartja helyesnek a túlórák egy éven túli elszámolását.

Most a kormányzati álláspont további tisztázását segítő tájékoztatást küldött a tájékoztatási központ. Mint írták:

"A kormány ennek érdekében két pontban tartja különösen szükségesnek a jelenlegi szabályozás módosítását. Az egyik, hogy a munkavállaló - a megfelelő garanciák keretei között - a jelenlegi kereteken túl, amennyiben szeretne, további munkavégzésre kapjon lehetőséget ezzel biztosítva magának magasabb jövedelmet. Ehhez javaslatunk szerint mindig a dolgozó beleegyezése szükséges. A másik, hogy a túlórák havi kifizetése mellett - kollektív szerződés rendelkezése alapján - a munkaidőkeret 36 hónapra is elrendelhető, ezzel is biztosítva a munka rugalmasabb keretek közötti megszervezését, amennyiben a munkáltató és a munkavállalók képviselői kollektív szerződésben erről megállapodnak."

 

Vagyis a túlórákat havonta kell majd elszámolni, kifizetni, nem pedig a 36 hónapos időkeret végén, amint azt az eredeti törvényjavaslatból ki lehetett olvasni. Arra viszont lehetősége maradna a munkaadónak, hogy a termelési ciklusokhoz hosszabb időtávon igazíthassa a munkavégzést: amikor kampány van, hosszabb munkanapokat rendelhet el, máskor pedig rövidebbeket, és ezeknek 1 helyett 3 év alatt kell egyensúlyba kerülniük a törvényben rögzített munkaidővel.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!