TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

A cégközlönyben megjelent tájékoztatás szerint ez év végével hét társaságból már csak kettő marad, a tulajdonosok indoklása szerint racionalizálás miatt. Vagyis nem azért, mert az egyik budapesti hotelük eladására készülnek.

Az egyik az MMG Hotels Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., a másik a Baross Hotel Kereskedelmi és Vendéglátó Kft. Míg az MMG-be öt másik társaság olvad be, addig a Baross Kft. kiválik a cégcsoportból. Mindkettő változatlan társasági formában, kétszemélyes kft-ként működik tovább – olvasható a cégközlönyben.

A Párisi Udvar Hotel A Párisi Udvar Hotel

Az MMG Hotels Kft.-be olvadó társaságok:

Mellow Mood Hotels Ingatlanforgalmazási Kft.

Váci 22 Invest Ingatlanfejlesztő Kft.

Váci u. 77-Business Center Szolgáltató Kft.

Mellow Mood Group Ingatlanhasznosító Kft.

Jenen Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.

Az átalakulásokat követően a cégcsoport közös vagyonának 85 százaléka az MMG Hotelshez kerül, a 15 százaléka pedig a Baross Hotel Kft.-hez. Ez az eloszlás a két cég 2019. április 30-ai vagyonmérleg-tervezete alapján logikusnak tűnik.

Aszerint a beolvadást és a szétválást követően az MMG Hotels Kft. közel 34 milliárd forint értékű befektetési eszközzel fog rendelkezni, ennek durván kétharmada tárgyi eszköz, egyharmada pedig befektetett. Törzstőkéje 127,5 millió, saját tőkéje 9,3 milliárd forintra rúg majd, kötelezettségei pedig csaknem 26,6 milliárdra, ennek nagyobb, 16 milliárdos része volt rövid lejáratú, azaz egy éven belül esedékes. A hosszú lejáratú kötelezettség csaknem teljes egészében a Takarékbanktól 2017 végén felvett hitelt takarja, amely utáni tartozás az MMG tavalyi éves beszámolója 2018 végén 10,6 milliárdot tett ki. Mely visszafizetésének fedezetére azonban a Takarékbank nemcsak az MMG Hotels Kft., hanem a Baross Hotel Kft. üzletrészeire is jegyeztetett be zálogjogot.

A Baross Hotel Kft.-nél közel 50 millió forint értékű befektetett eszköz marad, amelyek mind tárgyiak, a cég 3 milliós törzstőkéjét a saját tőkéje 10 millióval haladja meg. A csaknem 37,2 milliós kötelezettségei kivétel nélkül rövid lejáratúak.

Érdekes ugyanakkor, hogy bár a két cég elvált egymástól, az új tulajdonosaikként október elején bejegyzett cégek ugyanazok: az MM Group Holding Kft. és az MMH Hotel Kft. Mindkettőt idén júniusban alapította két magánszemély, a 33 éve itt élő és magyar állampolgárságú Hamdan Sameer és Awad Zuhair Fathi, akik 2009 szeptemberében hozták létre az MMG Hotels Kft.-t.

Abból, hogy a Baross Hotel Kft.-t ugyanazok a tulajdonosok leválasztották, akár arra  a motivációra is lehet következtetni,  hogy így gördülékenyebben lehet majd értékesíteni az addig a kft által tulajdonolt, a Baross téren lévő Baross City Hotel nevű szállodát.

„A Mellow Mood tulajdonosai és menedzsmentje a cégcsoportba tartozó társaságok holding-struktúrába történő rendezéséről döntött, amely racionalizálás egyik lépése több cég összeolvasztása. Mindezekkel együtt természetesen a cégcsoport végső tulajdonosi szerkezetében nem történik változás. A Baross Hotel Kft. egy beolvadásos kiválás keretein belül csatlakozik, vagyis a szálloda beolvad, egyéb dolgok maradnak a Baross Hotel Kft.-ben" – válaszolták lapunk érdeklődésére írásban a tulajdonosok.

A Mellow Mood Hotels tucatnyi szállodát üzemeltet Magyarországon, kizárólag Budapesten. A legimpozánsabb a Párisi Udvar Hotel, amelyet június elején adtak át a nagyközönségnek. Az épületért 7 millió eurót fizettek az V. kerületi önkormányzatnak, az átalakításra 22 millió eurós hitelt vettek fel az állami tulajdonú Eximbanktól, amelyet 2031-ben kell visszafizetniük.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.