<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Van élet az orosz gázon és olajon túl? Tényleg lehetetlen teljesen elszakadni Moszkvától? Elzárhatja Putyin a gázcsapot?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Holoda Attila energetikai szakértővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. május 26. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Az e-kereskedelmi óriáscég nemcsak százezer új teljes, és részmunkaidős dolgozó felvételét tervezi, de április végéig 350 millió dollárt költene raktáraiban dolgozók, futárok és a zöldségesek fizetésemelésére, hogy megbirkózzanak a koronavírus-járvány miatt megugró megrendelésekkel. Az Amazont korábban több komoly bírálat érte a dolgozóival kapcsolatos bánámód, és az alacsony fizetések miatt. Idehaza finoman szólva is akadozik (nagyjából megszűntnek mondató) az online rendelés a legtöbb áruháznál.

A béremelés óránkénti 2 dollárt, fontot és eurót jelent majd, attól függően, hogy az adott munkatárs az Egyesült Államokban, Angliában vagy Európában dolgozik - írja a Financial Times.

A lépésre amiatt kerül sor, hogy a hétvégén több fontos háztartási árucikkből kifogyott a cég. A százezer új munkatárssal szerte a világon több mint 900 ezer dolgozója lesz az Amazonnak.

Dave Clark, az Amazon Amerikán kívüli műveleti igazgatója azt is elmondta, hogy a válság miatt sok ember elvesztette - legalábbis ideiglenesen - a munkáját, főleg az otthonápolásban, a vendéglátásban és a turizmusban, az Amazon pedig készen áll fogadásukra, míg a helyzet nem normalizálódik.

Az otthoni munkavégzésre buzdított irodai dolgozókkal ellentétben az Amazon raktárai még rendben üzemelnek. A cég folyamatosan konzultál egészségügyi szakemberekkel, és Clark elmondása szerint minden ajánlást betartanak üzleteikben és raktáraikban, hogy megőrizzék dolgozóik egészségét. Így az egymás közti szükséges távolságokat megtartják (1-1,5 méter közötti távolságokat írnak elő máshol - A szerk.), valamint gyakrabban és alaposabban takarítanak. A bejelentést követően az Amazon részvényei 2 százalékot estek a kereskedés utáni időszakban, miután hétfőn 5 százalékkal csökkentek az e-kereskedelmi óriás papírjai.

Magyaroszági helyzet

Magyarországon a legtöbb áruház online rendelése vagy megszűnt lényegében, vagy csak nagyon késői időpontra - mondjuk áprilisra, mint a Tescóban, bár most már ott sem látható foglalható időpont április 6-ig - van csak kiszállítási időpont. A G-Robynál nincs pillanatnyilag házhoz szállítás, csak a 18. kerületi raktárban lehet személyesen átvenni a korábban megrendelt árukat:

 

Pillanatnyilag ez a helyzet a G-RobybanPillanatnyilag ez a helyzet a G-Robyban

Ugyanez a helyzet az Auchannál is:

Az Auchan honlapján ez fogadja a látogatótAz Auchan honlapján ez fogadja a látogatót

A kifli.hu pedig arra hívja fel a figyelmet, hogy minden nap éjfélkor 3 nappal előre megnyitják a rendelési időablakokat (pl. kedd 0:00 órától kezdve már tudnak a vásárlók pénteki rendelést leadni).

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.