2p

Sikercéggé nőtte ki magát Várkonyi Andrea médiacége az elmúlt egy évben.

Beérkezett a Várkonyi Andrea többségi tulajdonában lévő WhiteDog Media Kft. reklám- és médiacég beszámolója – a dokumentumban szereplő számok pedig arra utalnak, hogy nemcsak Várkonyi férje, Mészáros Lőrinc ért ahhoz, hogy óriási üzletet csináljon.

A 2020-as alapítású cég első teljes évében rögtön közel tizenhatszorosára növelte értékesítésből származó nettó árbevételét: a WhiteDog a 2021-es üzleti évet 2,03 milliárd forintos árbevétellel zárta. A beszámolóhoz csatolt kiegészítő mellékletből az is kiderült, hogy az értékesítés legnagyobb hányada, mintegy 1,402 milliárd forint a „Film, videó, televízióműsor-gyártás”-cégtevékenységből származott, míg a reklámügynöki tevékenység 610,5 millió forintot hozott.  

Az adók befizetése után Várkonyi Andrea és üzlettársa, Gergely Judit egyébként több mint 388 millió forintos nyereséget könyvelhetett el.

A kiadások sorában a legjelentősebb tételt, mintegy 1,245 milliárd forintot, az anyagjellegű ráfordítások jelentették. A kiegészítő mellékletből az azonban nem derül ki egyértelműen, hogy ezt az összeget mire fordította a cég.

Pörög a szekér - jól teljesít a WhiteDog Media. Fotó: TV2
Pörög a szekér - jól teljesít a WhiteDog Media. Fotó: TV2

A személyi jellegű ráfordítások is jelentősen megnőttek a társaság első, tört évéhez képest, mintegy 344,4 millió forintra – ez azonban egy induló cég esetében nem meglepő, hiszen feltételezhető, hogy Várkonyiék 2021-ben vették fel az ügynökség működtetéséhez szükséges kollégákat. A cég a kiegészítő mellékletben közzétette, hogy a tárgyévben átlagosan 24 embert foglalkoztattak 286,68 millió forintos bérköltséggel – azaz egy főre nagyságrendileg 995 ezer forintos fizetés jutott havonta.

A WhiteDog Media-nak hosszú lejárató kötelezettsége nem volt a tavalyi évben, a kiegészítő mellékletben is csak kisebb, rövid lejáratú adósságokat tüntettek fel, összesen 528,6 millió forint értékben, ezek döntő többsége, mintegy 389,6 millió forint beszállítókkal szemben állt fent.

Osztalékra is jutott

A sikeresen 2021-es év után aligha meglepő, hogy Várkonyi Andrea és Gergely Judit az osztalékfizetés mellett döntött – a szintén a beszámolóhoz csatolt taggyűlési jegyzőkönyvből az derült ki, hogy összesen közel 394 millió forintnyi osztalékot vesznek ki a cégből, ennek megoszlása a következő a tulajdonosok közt:

  • Várkonyi Andrea 295,425 millió forint
  • Gergely Judit 98,475 millió forint

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!