2p
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


			
		
		


		
		

Az eredeti árnál 36 százalékkal több pénzbe kerül a Dunai Evezős Központ tervezése. 

A Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja (KKBK) május elején írt ki közbeszerzési eljárást "Tervezési szerződés a Kemény Ferenc Sportlétesítmény-fejlesztési Program keretében megvalósítandó Dunai Evezős Központ Pálya tervezése" tárgyában, melynek eredményét szombaton tették közzé az uniós közbeszerzési értesítőben. 

A nyertes kiválasztása nem lehetett túlságosan nehéz feladat, hiszen csupán egyetlen ajánlat érkezett az eljárás során: 

  • a FŐMTERV Zrt., 
  • az Aquaconsult Kft., 
  • valamint az ÖKO Zrt., 

nettó 347,55 millió forintért fogja megtervezni az evezős pályákat. Az ajánlatot ráadásul úgy fogadta el a KKBK, hogy a becsült 255 millió forintos árnál ez 36 százalékkal magasabb tervezési költséget jelent. 

Fotó: MTIFotó: MTI

Ezzel a központtal - a hirdetményben foglaltak szerint - egy régi adósság került törlesztésre, hiszen miközben Budapest a Duna fővárosa, a fővárosban nincs nemzetközi versenyek rendezésére alkalmas és korszerű edzéslehetőséget kínáló evezőspálya. A magyar evezőssport ráadásul több mint 150 éves hazai múltra tekint vissza. 

"A soroksári Duna-ágon létesítendő evezősközpont nem csak XXI. századi evezősverseny-helyszín lesz, de sportolási, kikapcsolódási lehetőséget nyújt a közelben épülő 12 ezer férőhelyes Diákváros lakóinak és Budapest lakosságának. A Dunai Evezős Központot a sportolók mellett a lakossági is használhatja majd."

A pályának alkalmasnak kell majd lennie hazai és esetenként nemzetközi világversenyek lebonyolítására, ennek megfelelően kialakított sportpályákkal, kiszolgáló terekkel. A pályának és a hozzá tartozó létesítményeknek reprezentálnia kell a magyar élsportban betöltött vezető szerepét, a sportág szellemiségét. 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 3-5 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.