TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2018. július 28. 09:15

Az eredeti árnál 36 százalékkal több pénzbe kerül a Dunai Evezős Központ tervezése. 

A Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja (KKBK) május elején írt ki közbeszerzési eljárást "Tervezési szerződés a Kemény Ferenc Sportlétesítmény-fejlesztési Program keretében megvalósítandó Dunai Evezős Központ Pálya tervezése" tárgyában, melynek eredményét szombaton tették közzé az uniós közbeszerzési értesítőben. 

A nyertes kiválasztása nem lehetett túlságosan nehéz feladat, hiszen csupán egyetlen ajánlat érkezett az eljárás során: 

  • a FŐMTERV Zrt., 
  • az Aquaconsult Kft., 
  • valamint az ÖKO Zrt., 

nettó 347,55 millió forintért fogja megtervezni az evezős pályákat. Az ajánlatot ráadásul úgy fogadta el a KKBK, hogy a becsült 255 millió forintos árnál ez 36 százalékkal magasabb tervezési költséget jelent. 

Fotó: MTI Fotó: MTI

Ezzel a központtal - a hirdetményben foglaltak szerint - egy régi adósság került törlesztésre, hiszen miközben Budapest a Duna fővárosa, a fővárosban nincs nemzetközi versenyek rendezésére alkalmas és korszerű edzéslehetőséget kínáló evezőspálya. A magyar evezőssport ráadásul több mint 150 éves hazai múltra tekint vissza. 

"A soroksári Duna-ágon létesítendő evezősközpont nem csak XXI. századi evezősverseny-helyszín lesz, de sportolási, kikapcsolódási lehetőséget nyújt a közelben épülő 12 ezer férőhelyes Diákváros lakóinak és Budapest lakosságának. A Dunai Evezős Központot a sportolók mellett a lakossági is használhatja majd."

A pályának alkalmasnak kell majd lennie hazai és esetenként nemzetközi világversenyek lebonyolítására, ennek megfelelően kialakított sportpályákkal, kiszolgáló terekkel. A pályának és a hozzá tartozó létesítményeknek reprezentálnia kell a magyar élsportban betöltött vezető szerepét, a sportág szellemiségét. 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.