2018. július 28. 09:15

Az eredeti árnál 36 százalékkal több pénzbe kerül a Dunai Evezős Központ tervezése. 

A Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja (KKBK) május elején írt ki közbeszerzési eljárást "Tervezési szerződés a Kemény Ferenc Sportlétesítmény-fejlesztési Program keretében megvalósítandó Dunai Evezős Központ Pálya tervezése" tárgyában, melynek eredményét szombaton tették közzé az uniós közbeszerzési értesítőben. 

A nyertes kiválasztása nem lehetett túlságosan nehéz feladat, hiszen csupán egyetlen ajánlat érkezett az eljárás során: 

  • a FŐMTERV Zrt., 
  • az Aquaconsult Kft., 
  • valamint az ÖKO Zrt., 

nettó 347,55 millió forintért fogja megtervezni az evezős pályákat. Az ajánlatot ráadásul úgy fogadta el a KKBK, hogy a becsült 255 millió forintos árnál ez 36 százalékkal magasabb tervezési költséget jelent. 

Fotó: MTI Fotó: MTI

Ezzel a központtal - a hirdetményben foglaltak szerint - egy régi adósság került törlesztésre, hiszen miközben Budapest a Duna fővárosa, a fővárosban nincs nemzetközi versenyek rendezésére alkalmas és korszerű edzéslehetőséget kínáló evezőspálya. A magyar evezőssport ráadásul több mint 150 éves hazai múltra tekint vissza. 

"A soroksári Duna-ágon létesítendő evezősközpont nem csak XXI. századi evezősverseny-helyszín lesz, de sportolási, kikapcsolódási lehetőséget nyújt a közelben épülő 12 ezer férőhelyes Diákváros lakóinak és Budapest lakosságának. A Dunai Evezős Központot a sportolók mellett a lakossági is használhatja majd."

A pályának alkalmasnak kell majd lennie hazai és esetenként nemzetközi világversenyek lebonyolítására, ennek megfelelően kialakított sportpályákkal, kiszolgáló terekkel. A pályának és a hozzá tartozó létesítményeknek reprezentálnia kell a magyar élsportban betöltött vezető szerepét, a sportág szellemiségét. 

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.