2019. április 26. 15:08
mfor.hu

A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. 156 millió forintot ad két évre annak a cégnek, amelyik képes lemázolni azt, amit felmázoltak.

Falpucolási munkák ellátására indított közbeszerzést Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt.. A vállalat az uniós közbeszerzési értesítőben megjelentetett hirdetménye szerint egészen pontosan

"graffiti- és vadplakát-eltávolítási, felülettisztítási munkák végzése, valamint monitoring- és diszpécserszolgálat működtetése"

céljából kíván cégeket versenyeztetni, vagyis a majdani nyertesnek a falak tisztításán túl működtetnie kell  egy telefonvonalat, ahová a falfirka-észleléseket be lehet jelenteni. A monitoring-szolgálat megrendelése alapján pedig szeretnék, hogy amit egyszer lefestettek, az úgy is maradna.

Megfigyelőkkel és diszpécserekkel turbózott graffiti-eltüntetőket keres az FKF Megfigyelőkkel és diszpécserekkel turbózott graffiti-eltüntetőket keres az FKF

Az FKF nettó 156 millió - és még opcionálisan 40 millió - forintos keretösszeggel hirdette meg a közbeszerzést, ennyi pénzért két évig dolgozhat a nyertes.

Az indulás viszont nincs ingyen, azt az ajánlatkérő 1 millió forint ajánlati biztosíték nyújtásához köti, melyet a Budapest Banknál vezetett számlára kell elutalni. Kezdő és sikertelen cégek sem vehetnek részt a tenderen, alkalmatlan ugyanis mninden vállalat, mely adózás előtti eredménye az elmúlt három üzleti évben egymást követően kétszer is negatív volt. Kizáró ok az is, ha a pályázó cégnek a fennálása során a fenti tevékenységből fakadó árbevétele nem éri el a nettó 75 millió forintot, és azok a társaságok is lemondhatnak a tenderen való érvényes indulásról, melyek az elmúlt 3 évben nem takarítottak le legalább 7500 négyzetméternyi, és láttak el felületvédelemmel legalább 450 négyzetméternyi falat.

A hirdetményben megsaccolták azt is, hogy várhatóan mekkora felületeket kell kezelni, és azt is, hogy ezeket hogyan:

  • 8250 négyzetméternyi felületet vegyszeres eltávolítással,
  • 7300 négyzetméternyit átfestéssel,
  • 1100 négyzetméternyit homokszórással és
  • 600 négyzetméternyit védőréteg felvitelével.

Ez már nem az első eset, hogy az FKF falpucolót akar fogadni. A korábbi eljárásra csak elkésett ajánlatokat nyújtottak be, így az eredménytelenül zárult. Az FKF-nek viszont most már nagyon sürgős lenne a dolog, így ez gyorsított eljárású közbeszerzés lett. Jelentkezni május 13-ig lehet rá.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.