<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
11p


			
		
		


		
		

Mit csinál egy tervező cég, ha a csapból is az folyik, hogy „minek ennyi iroda?”. Átnyergel lakóházakra? Talán. Esetleg hotelekre, üzletekre? Na, azokra biztos nem, abból most szintén nem sok kell. Marad a kaptafánál – és ötleteivel totálisan felforgatja az irodavilágot. Pont egy ilyen csapatnál jártunk. 

Nem kedvez a széljárás az irodáknak, és ez egy nagyon visszafogott megállapítás. Gyilkosuk a home office? Csak részben, és nem feltétlenül gyilkosságról, hanem sokkal inkább arról van szó, hogy az iroda, mint kategória karaktere, használatának módja változott meg annyira gyökeresen, hogy rá sem ismerni.

Azt már sokszor megírtuk az elmúlt hónapokban, hogy a vállalatok ezerszer átgondolják, mekkora területet béreljenek és azt pontosan mire használják. Azt is, hogy nagyon eltolják a költözési döntéseket. A kisebb keresletet látva jött a beruházási stop, érthető, ki akarna üres tereket építeni, ha mindenki, vagy majdnem mindenki távolról dolgozik. Na, de mit tesz ilyenkor egy tervező iroda? Megijed, hogy nem lesz munkája? Dehogy!

Kötelező a legkorszerűbb megoldásokat beépíteni (forrás:pixabay.com)Kötelező a legkorszerűbb megoldásokat beépíteni (forrás:pixabay.com)

„Akkor csapott be a ménkű, amikor egy nagy felfutás közepén voltunk. Elkényeztették a szakmánkat a megrendelők, rengeteg munkánk volt. Egyébként hosszabb távon nem vagyunk annyira borúlátók és itt felidézném a 10-12 évvel ezelőtti válságot. Még az akkori igen súlyos időkben is költöztek a cégek, lehet, hogy kisebb iroda kellett nekik, és kevesebb pénz volt eleve egy-egy ilyen projektre, de akkor is szükség volt a szaktudásunkra.” – vonta meg a mérleget Láncos Áron, a MádiLáncos Studio egyik tulajdonosa és vezetője.

Azt mondta, hogy a nehézségek ellenére izgalmas, új lehetőségeket, irányokat bontott ki az az időszak. Akkortól lehetett megtapasztalni, hogy a cégek irodája már nem a reprezentáció eszköze lett, hanem a praktikus munkavégzésé. És ez az irodaházak közös területeire is egyre inkább igaz lett.

„Fájdalmas változásokat kellett eladni a vállalatvezetőknek a cégeken belül.

Ez a cikk az Mfor és a Privátbankár Prémium tartalma, csak a lap előfizetői olvashatják teljes terjedelmében.

Prémium tartalmainkhoz a következő lépések után férhet hozzá:

  1. Regisztráljon (adja meg emailcímét és jelszavát)
  2. Válasszon előfizetői csomagjaink közül
  3. Fizessen bankkártyájával

+1 Amennyiben megújuló havi csomagjaink közül választ, az első hónap csak 390 forint mindkét csomag esetében!

Regisztráció

Jelszó visszaállítás / jelszócsere

E-mailen elküldtük a jelszó visszaállításához szükséges információkat. Kérjük, ellenőrizze postafiókját!Még nem regisztrált? Regisztráció itt

Előfizetői csomagjainkról, az előfizetésről részletesen itt olvashat

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.