<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Folytatja pénzügyi szárnyalását a 4iG Nyrt. - derül ki a cég harmadik negyedéves eredményeiből, amit a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján tett közzé.

A gyorsjelentésből látható, hogy a társaság lendülete a harmadik negyedévben is kitartott, így a cégcsoport kiemelkedő üzleti eredményeket tett közzé IFRS szerinti konszolidált beszámolójában. Az árbevétel 33,5 milliárd forint volt, ami 34 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbit, a vállalat EBITDA-ja pedig 2,81 milliárd forintra növekedett, ez 13 százalékkal több, mint az előző év hasonló időszakában elért pénzügyi és értékcsökkenési leírások előtti eredménye. A menedzsment várakozásai szerint teljesíti a cégcsoport az idei évre kitűzött növekedési célokat, ezeknek köszönhetően a 4iG 25 éves fennállásának legeredményesebb évét zárhatja 2020-ban.

Hihetetlenül gyors az informatikai ágazat fejlődése (forrás:pixabay.com)Hihetetlenül gyors az informatikai ágazat fejlődése (forrás:pixabay.com)

A közlemény szerint az év második felére a 4iG Nyrt. organikus fejlődésének és akvizícióinak eredményeként Magyarország második legnagyobb informatikai cégcsoportjává vált, miközben a tőzsdei társaság megőrizte növekedési dinamikáját és továbbra is aktív növekedési szakaszában tart. A hazai és nemzetközi technológiai vállalatokat alapvetően nem érintette negatívan a koronavírus-járványt követő gazdasági visszaesés, bizonyos informatikai szegmensekben pedig (blockchain és mesterséges intelligencia alapú fejlesztések, távoli üzemeltetés, digitalizáció stb.) a megrendeléseket katalizálta a pandémia.

A vállalat más területeken is jelentős fejlődésről adott számot. A 2020. szeptember 30-ai árbevétel és 2020-as év összesített szerződésállományának értéke meghaladta az 51 milliárd forintot. A cégcsoport munkavállalói létszáma közel 700 főre növekedett a jelentési időszak végére, a gyorsjelentés megjelenésekor pedig már megközelítette az 1.000 főt.

Az iparággal kapcsolatos várakozások szerint az informatikai, illetve technológiai szektor töretlenül fejlődhet, a megváltozott gazdasági környezet pedig újabb megbízásokat és akvizíciós lehetőségeket hozhat a társaság főbb működési szegmenseiben. A 4iG azon dolgozik, hogy vezető iparági szereplővé váljon az üzemeltetés, a szoftverfejlesztés, a blockchain, mesterséges intelligencia-fejlesztés, illetve az Ipar 4.0 területein. A társaság igazgatósága arra számít, hogy teljesíti a 2020-ra kitűzött növekedési célokat, így 25 éves fennállásának legeredményesebb évét zárhatja a vállalat.

 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.