2019. január 24. 12:41

Kisvárdán mintha megtalálták volna a bőségszarut, úgy költekeznek. Most a 756 milliós stadion mellé készülő parkoló drágul tovább.

Tavaly ősszel kötötte meg a szerződést a kisvárdai önkormányzat egy 728 állásos kocsi és egy 13 állásos buszparkoló kivitelezésére. Előbbit nettó 446, utóbbi pedig 310 millió forintért fogja megcsinálni az NYF-BAU és a VNYH-BAU Kft. párosa.

A stadion augusztusban készült el (Fotó: kisvardafc.hu) A stadion augusztusban készült el (Fotó: kisvardafc.hu)

Menetközben aztán változtak a tervek, módosítani kellett a szerződést - derül ki a közbeszerzési hatóság oldalán elérhető hirdetményből.

A kivitelezés megkezdését követően - lakossági igények alapján - szükségessé vált az egyes útszakaszok forgalmi rendjének módosítása, az útszakaszokra történő behajtás - a korábbi jelzőtáblás szabályozás (célforgalom számára történő behajtás) helyett - vezérelhető működésű, illetve fix kivitelű fizikai akadállyal történő szabályozása - olvasható az indoklásban. Ezek a berendezések védik majd a szomszédos lakóutcát a rendezvények idején kialakuló átmeneti forgalomtól és a nem kívánt parkolástól. Mivel ezek a fix akadályok az alépítményekhez és a pályaszerkezethet kapcsolódnak és a meglévő vezérlési rendszerhez csatlakoznak, más vállalkozóval nem lehetett volna ennek a kivitelezésére szerződni. Így nem maradt más, mint a meglévő kontraktust módosítani.

Ennek végén az eredeti nettó 310,3 milliós költség 314,4 millióra ugrott.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.