4p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A nyelvtanulás előnyei megkérdőjelezhetetlenek: lendületben tartja az agyunkat, növelhetjük az önbizalmunkat, a nyelvismeretnek hála közelebbről megismerhetünk más kultúrákat, tágíthatjuk a világról alkotott képünket, sőt előnyt jelent a munka világában is. De miért éppen online fogjunk bele a folyamatba?

A következőkben 6 okot mutatunk be, amiért érdemes a hagyományostól egy kicsit eltérni, és online elsajátítani egy új nyelvet.

A lehetőségek végtelen tárháza vár

Mindegy, hogy egy középfokú, franciát tanuló csoporthoz csatlakoznánk, hogy egyéni kurzuson sajátítanánk el a koreai vagy akár indonéz nyelvet, online biztosan találunk rá lehetőséget. Az interneten tehát bármikor találhatunk a szintünknek és a preferenciáinknak megfelelő nyelvtanulási programot.

Bárhol és bármikor fejlődhetsz

Ahhoz, hogy nyelvet tanuljunk, már ki sem kell lépnünk a házból: elég leülni az asztali gép, a tablet vagy a laptop elé, és már bele is vághatunk, csak stabil internetkapcsolatra lesz hozzá szükségünk. Tehát az otthonunk kényelmében, rugalmasan fejlődhetünk, és akkor sem kell aggódnunk, ha a környékünkön épp nem találtunk megfelelő nyelvtanárt, hiszen az internet ezt is biztosítja. 

Ezzel akár spórolhatunk is

Mindenki tudja, hogy a nyelvtanulás nem olcsó mulatság, de ha az interneten tanulunk, ez sem feltétlenül igaz. Ma már nemcsak német vagy angol online szótárakat érhetünk el teljesen ingyen, hanem komplett tudásanyagokat is egy nyelvről. Vannak olyan platformok, ahol a szókincsünket bővíthetjük, van, ahol a nyelvtannal vagy épp a pontos kiejtéssel ismerkedhetünk meg közelebbről – csak keresnünk kell!

Hatékonyabbak lehetünk

Mint már említettük, az internetes tanulásnak hála számtalan különböző módszert kipróbálhatunk. Az applikációktól kezdve a videóbeszélgetéseken át egészen a csoportos órákig – egészen addig, amíg meg nem találjuk azt, ami nekünk a leginkább beválik. Az online tanulás különösen előnyös lehet azok számára, akik egyébként kevésbé bátrak, és egy csoport előtt például nem mernének felszólalni. Egy egyéni beszélgetés során vagy egy applikáción keresztül ők is sokkal könnyebben nyílnak meg, fejezik ki magukat, így nyerve önbizalmat a további nyelvtanulási akadályok legyűréséhez.

Anyanyelvi oktatóktól tanulhatunk

Ha valamilyen különlegesebb nyelvet szeretnénk elsajátítani egy anyanyelvi oktatótól, az egyes helyzetekben trükkös lehet. Például egy magyarországi kisvárosban nem biztos, hogy találunk hindi ajkú tanárt. Online viszont biztosan találunk egyet! Az pedig, hogy anyanyelvi beszélőktől tanulhatunk, számos előnnyel jár: alaposabban és mélyebben sajátíthatunk el egy adott nyelvet, miközben jobban megismerjük a beszédstílust, a szlenget, a kultúrát és a különböző dialektusokat. Nem utolsósorban pedig sokkal szórakoztatóbb velük beszélgetni! 

Mindent egy helyen érünk el

Régebben, ha elkezdtünk tanulni egy nyelvet, szükségünk volt tankönyvre, munkafüzetre, szótárakra és még sorolhatnánk. Az internetnek hála viszont mindezt kényelmesen elérhetjük egy helyen. Ez egyrészt leegyszerűsíti a dolgunkat, hiszen nem kell cipekedünk vagy folyton keresgélnünk a jegyzeteink között – az angol online szótárak, a francia nyelvtant összesítő bejegyzések és társaik mindig a rendelkezésünkre állnak. Másrészt pedig – és ez közel sem elhanyagolható szempont – természetesen a környezetnek is jót teszünk, hiszen jóval kevesebb papírt használunk! 

Láthatjuk tehát, hogy többféle előnye is lehet annak, ha az interneten keresztül kezdjük meg a tanulást. Ez persze csak a jéghegy csúcsa – ha elkezdjük, mi magunk is megtapasztalhatjuk, hogy milyen sok egyéb módon profitálunk ebből!

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!