3p

Alapvetően egy-egy nyaralás végkimenetele mindig a tervezésen múlik. Ritkán sikerül jól az olyan pihenő, amelyet egyáltalán nem terveznek meg. Nem lehetetlen, ám mégsem érdemes kockáztatni, hiszen átlagosan egy-két alkalommal sikerül csak eljutni nyaralni egy évben. Mauritiusra jó eséllyel csak egyszer.

Éppen ezért érdemes minél jobban felkészülni, nem pusztán a látnivalókból, hanem az érvényben lévő szabályokból, helyi sajátosságokból, sőt, akár az időjárásból is! Ha ugyanis ezeket figyelmen kívül hagyjuk, könnyen lehet, hogy nem túl kellemes meglepetésben lesz részünk.

A strand mindenkié?

Ha a fent említett pazar szigetre készülünk látogatni, akkor minden bizonnyal strandolni és/vagy búvárkodni is szeretnénk. Hogy ne csak egy random helyen tegyük meg ezt, érdemes alaposan végigolvasni a Mauritius.hu tudnivalóit, ott ugyanis számtalan nagyszerű ötlettel és információval lehetsz gazdagabb és okosabb.

Sőt, nem csupán a látványosságokat veszi sorra a fent említett oldal, hanem még az olyan különlegességekre is felhívja a figyelmet, mint a strandhasználat.

Alapvetően ugyanis az ember azt hinné, hogy a part mindenkié, azonban ez közel sem ennyire egyértelmű. A partszakaszok alapértelmezetten az állam tulajdonába tartoznak, így a strandok java része teljesen szabadon látogatható. Akadnak azonban olyan szakaszok, amelyeket lízingelnek, bérelnek egyes emberek, oda például a bérlő előzetes engedélye nélkül szigorúan tilos a bemenet.

Persze még ott van az az ősrégi törvény is, mely szerint a dagályt jelző sáv és a víz közti rész szabad terület, azonban nem eszik ilyen forrón a kását.

Érdemes utánajárni mindennek!

Amint láthatod, érhet meglepetés, ha gyanútlanul mennél le fürdeni az oly evidensnek tűnő partszakaszra. Hogy biztosan ne keveredj semmilyen konfliktusba, érdemes a szállásadókkal jó előre tisztázni, hogy hol szabad és hol nem szabad strandolni.

A fent említett oldalon további hasznos információt találsz például arról is, hogy mikor érdemes ellátogatni a szigetországba, hiszen az esős évszak könnyen keresztülhúzza a számításokat. Sőt, értesülsz híres ünnepekről is, valamint azt is megtudhatod, hogy hol érdemes snorkellezni.

Így ha alaposan felkészülsz, akkor egyáltalán nem fogod úgy érezni, hogy akár csak egyetlen napot vagy órát is elfecséreltél volna az ott töltött értékes időből!

Maxolj ki mindent!

Ahhoz, hogy valóban a lehető legtöbb mindent láthass és kipróbálhass, tudnod kell, hogy pontosan mit is szeretnél látni és kipróbálni. Ezek alapján tudsz felállítani egy tervezett menetrendet. Ugyanakkor óva intünk attól is, hogy túlszervezd magad, hiszen ha nem hagysz egy-két nap pihenést, amit a megfelelő partszakaszon strandolással töltesz, akkor hamar elfáradsz, és a nyaralás hátralévő része élvezhetetlenné válik!

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!