3p

A természetben túrázó emberek mindegyike szereti megtapasztalni azt a szabadságérzetet, amelyet az efféle élmények nyújtanak számára. Hiszen nincs is jobb annál, mint amikor kiszakadunk egy kicsit a megszokott körforgásból és eltűnünk a világ elől. Ez esetben kempingezhetünk, túrázhatunk, a lényeg, hogy messzire menjünk. 

A vadonjáró túrákra viszont nem szabad felkészületlenül elindulni. Lehet, hogy hazánkban nem leselkednek ránk akkora veszélyek, mint más országokban, ettől függetlenül mindig jól jön egy túlélőkés az erdőben. 

Túlélőkés nem csak túléléshez

A túlélőkést sokan csak Rambo-kés néven ismerik, ami szintén csak megerősíti a hollywoodi kliséket. A valóságban azonban ez az eszköz mindenféle tevékenység alatt használható. A Kések Ollók Webáruház túlélőkései között mindenki rálel a neki való darabra, bármilyen hosszú út is áll előtte. 

Egy többnapos túra alatt számos teendőt kell elvégezni. Az étel előkészítése, a fahasítás, a gallyazás és más munkálatok alatt is helytáll ez a praktikus kis vágóeszköz. 

Az a fontos, hogy jó minőségű darabot szerezzünk be, ami egyáltalán nem könnyű, hiszen napjainkban rengeteg produktum kerül forgalomba.

A túlélőkés múltja, jelene és jövője

Ez a kés a régmúltban nem mindig volt elérhető, ugyanis a vadonban és a dzsungel mélyén nem volt egyszerű egy valódi, masszív eszközt összebarkácsolni. Nagyon kevés alapanyag volt; a kő és a csont kevés volt a munkálatokhoz, ráadásul a pengéhez hasonló anyag sem nagyon akadt ilyen területen. 

Manapság az sem mindegy, milyen minőségű acélból gyártják a pengét, s örök érvényű igazság, hogy a penge milyensége kihat a kés minőségére is. Kizárólag a rozsdamentes acél penge elfogadott, ami speciális megmunkáláson esik át. 

A jövőben talán még nagyobb szerepet kapnak ezek az eszközök, tekintve, hogy aki teheti, elvonul a világ elől. A folyamatos rohanás arra készteti az embereket, hogy minél több időt töltsenek a szabadban.

A tökéletes túlélőkés ismérvei

A jó túlélőkés megfelelő méretekkel rendelkezik, tehát nem túl kicsi és nem túl nagy. Ez elsőre talán nem tűnik annyira fontos elvárásnak, de ha belegondolunk, az ideális kialakítás óriási előnyökkel bírhat a hasítás, vágás, darabolás során is. 

Fontos még az egyenletes súlyelosztás és a masszív szerkezet. A korrózióálló penge jelentőségéről már beszéltünk, de nagy hangsúlyt kap még az ergonomikus, csúszásmentes markolat is. Egyes termékek markolatát bőrbe csomagolják, míg más produktumok markolatának a végén kalapács is található. 

Hogyan szerezzünk be minőségi túlélőkést? Keressük a Morakniv vagy a Böker márka termékeit, amelyek még zord körülmények között sem okoznak csalódást! Ne feledd, a túlélőkés tényleg kimenthet téged egy-egy éles helyzetből!

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!