TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

Érdekes információ látott napvilágot az NFL közvetítési jogok kapcsán, amely alapján akár jó hírrel szolgálhat a hazai nézők számára a közvetítő társaság.

A hazai sportrajongók közül sokan tartottak attól, hogy az NFL jogtulajdonosának változása miatt lemaradnak a közvetítésekről. Az amerikai foci mérkőzéseit ugyanis a héten kezdődő szezontól immár az ARENA4 közvetíti. A csatorna viszont egyelőre nem szerepel a két nagy szolgáltató, a Telekom és a Digi kínálatában. Ugyanakkor az elmúlt hónapokban több fontos szereplővel sikerült egyezségre jutniuk, így a Vodafone/UPC, az Antenna Hungária kínálatába is bekerültek.

Augusztus elején a NETWORK4 vezérigazgatója, Borsány-Gyenes András lapunknak nyilatkozva azt mondta, hogy az említett két nagy szolgáltatóval is jól haladnak a tárgyalások, és reményét fejezte ki, hogy azok hamarosan lezárulnak.

Mikor kerül be a két nagy szolgáltató kínálatába? Mikor kerül be a két nagy szolgáltató kínálatába?

Mivel konkrétumok azóta sem láttak napvilágok, a szezon kezdete viszont a nyakunkon van, az amerikai foci rajongói egyre elkeseredettebben várják, hogy történjen valami. Sokan attól tartanak ugyanis, hogy hasonló lesz a helyzet, mint amikor a Spíler TV a piacra lépett. Akkor a Premier League meccseket nem láthatták hosszabb ideig a szurkolók. A már említett interjúban ugyanakkor Borsány-Gyenes András azt jelezte, hogy a NETWORK4 többi csatornája szerepel a szolgáltatók kínálatában, az árazásuk is megfelelő, így nem tart attól, hogy ne tudnának megegyezni akár a Telekommal, akár a Digivel.

Ráadásul most egy olyan információ látott napvilágot, amely akár a megegyezést segítheti.

Mint kiderült, a NETWORK4 nem csak a magyarországi közvetítési jogokat szerezte meg az NFL-től, hanem másik két piacra, Csehországra és Szlovákiára is.

Mivel ott a magyar társaság nem rendelkezik csatornával, így logikus döntés, hogy továbbértékesítették a jogokat. Ezt a közvetítéseket megszerző O2 most jelentette be.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi törlesztőrészletekre számíthatsz, ha másfél millió forintra van szükséged:

Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 253 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. A THM-plafon miatt ezt az összeget 2021. januártól kell fizetni, év végéig 28 410 forint a havi törlesztőrészlet. Az Erste Banknál az induló törlesztőrészlet 28 721 Ft, majd 2021. januártól 32 355 forint, míg a Cetelemnél 28 721 forint a kezdő törlesztőrészlet, később pedig 32 643 forint. Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.

Mindez egy normál üzleti hír lehetne, és nem adhatna okot "konspirációra", ha nem tudnánk, hogy mely vállalatok állnak az O2 mögött.

A csehországi vállalatnál ugyanis a T-Mobile és a Telly, míg Szlovákiában a T-Mobile mellett a DIGI SLOVAKIA. Vagyis azok a cégek, amelyekkel meg kellene állapodni a magyarországi közvetítésekről.

Elképzelhető természetesen olyan forgatókönyv is, hogy a megkötött kinti üzletek nem egy nagyobb (akár informális) csomag részei, de nem lenne az sem meglepő, ha a most bejelentett megállapodás jelentős lökést adna a magyar tárgyalásoknak.

Ennek folyományaként pedig a felek rövid időn belül lezárhatnák a magyar tárgyalásokat, és hazai csatornán keresztül lehetne nézni akár már az első fordulót is a hét végén.

Megkeresésünkre a NETWORK4, illetve annak vezetője nem kívánta kommentálni, hogy lehet-e összefüggés a hazai kábelszolgáltatókkal való megállapodás illetve a cseh és szlovák közvetítési jogok értékesítése között.

Az NFL itthon is az egyik legnépszerűbb tévés sportprogram

Noha Magyarországon az amerikai foci nincs reflektorfényben, az NFL tévés szempontból kifejezetten népszerű. A bajnokság közvetítési jogait a legfontosabb sportjogok között tartják számon. A sportág ráadásul azzal a pozitívummal is rendelkezik, hogy (hasonlóan fociban a Premier League-hez) meglehetősen kiegyenlített a mezőny. Így még az előzetesen lefutottnak tűnő párosítások esetén is sokszor igen izgalmas találkozók kerekednek. Ráadásul az egyik évről a másikra is megtáltosodhatnak csapatok, amire a legjobb példa a San Francisco 49ers, amely két éve a második leggyengébb mérleggel zárt, az előző szezonban viszont a döntőbe, a Super Bowlba került. Éppen ezért a nézettségi statisztikák is sokkal kiegyensúlyozottabb képet mutatnak.

A Nielsen Közönségmérés adatai szerint az élő mérkőzések nézettsége ma már eléri a négy legnagyobb európai futballbajnokság meccseinek nézettségét. A legutóbbi nagydöntőt, a Super Bowlt pedig a 18–59 év között férfi célközönség 23 százaléka követte élőben.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.