<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

A kedvezőtlenebb első féléves gazdasági környezet ellenére is.

A Takarék Jelzálogbank 2019 első félévéhez képest 3,4 százalékkal növelte az adózás előtti eredményét, költséghatékonysági mutatója pedig 14 százalékponttal javult az előző év hasonló időszakához képest. Az aktív direkt hitelezés megszűnése és az ügyfélhitel-állomány tervszerű csökkenése miatt bekövetkező kamatbevétel-kiesést ellensúlyozza a refinanszírozási tevékenység dinamikus felfutása. A refinanszírozott hitelállomány esetében az alacsonyabb kockázati költségek ellensúlyozzák az alacsonyabb fajlagos marzsbevételt.

Sokat segített az MNB jelzáloglevél-vásárlási programjaSokat segített az MNB jelzáloglevél-vásárlási programja

„A Takarék Csoport megújulásának sikerét mutatja, hogy a letisztított portfolióval működő Takarék Jelzálogbank a világjárvány okozta sokk ellenére is növelte eredményét. Azon dolgozunk, hogy az egyik legnagyobb hazai jelzálogbankként a mostani válsághelyzetben is segítsük kereskedelmi banki partnereinket, ezzel hozzájárulva a gyors gazdasági fellendüléshez” – mondta Vida József, a Takarék Jelzálogbank elnöke. 

Megváltozott környezet

A koronavírus globális elterjedése 2020 márciusában elérte Magyarországot, és a pénz- és tőkepiacon is jelentős gazdasági turbulenciát okozott. A válság, a lakáshitelek iránti kereslet csökkenése miatt, kivárásra ösztönözte a jelzáloglevél-kibocsátókat, így a Takarék Jelzálogbankot is. A kormányok és jegybankok világszerte egymás után hozták a mentőintézkedéseket a lakossági, vállalati szereplők és a gazdaság egészének védelmében.

A hazai gazdaság és a piacok stabilizálásában meghatározó szerepe volt annak, hogy a Magyar Nemzeti Bank újraindította jelzáloglevél-vásárlási programját, mely a Takarék Jelzálogbank szempontjából az MNB lépései közül leglényegesebb volt. 

A jelzáloglevél-piac és a kibocsátások átmeneti befagyását követően a Takarék Jelzálogbank májusban elsőként tért vissza és bocsátott ki jelzáloglevelet az MNB megújított jelzáloglevél-vásárlási programjának keretében, így az első félévben meghaladta az 55 milliárd forintot az újonnan forgalomba hozott jelzáloglevél-állomány. 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi törlesztőrészletekre számíthatsz, ha másfél millió forintra van szükséged:

Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 253 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. A THM-plafon miatt ezt az összeget 2021. januártól kell fizetni, év végéig 28 410 forint a havi törlesztőrészlet. Az Erste Banknál az induló törlesztőrészlet 28 721 Ft, majd 2021. januártól 32 355 forint, míg a Cetelemnél 28 721 forint a kezdő törlesztőrészlet, később pedig 32 643 forint. Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.

„A jelzálogbanki működés a szigorú jogszabályi keretek miatt kockázati szempontból jól védett. A jelzáloglevelek mögött többszörös biztosíték áll, nem véletlen, hogy az állampapír után nemzetközi szinten a jelzáloglevél számít az egyik legbiztosabb értékpapírnak” – mondta Dr. Nagy Gyula, a Takarék Jelzálogbank Nyrt. vezérigazgatója. „Bízunk benne, hogy a világméretű járvány elmúltával gyorsan fellendül a magyar gazdaság, és ez a jelzáloghitel-finanszírozás további bővülésében is megmutatkozik.” 

A Takarék Jelzálogbank üzleti stratégiájának alapeleme a folyamatos kibocsátói jelenlét a piacon, ami a Takarék Csoport mellett a refinanszírozott partnerkör JMM-megfelelését is biztosítja.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.