3p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Sokan csalódottan fordítják el tekintetüket, amikor a tükörbe néznek, mert nem elégedettek a látvánnyal. Az orr, mint az arc legkiemelkedőbb része, arányaiban, méretében vagy formájában nem mindenkinél ideális. 

A plasztikai műtétek segítségével azonban változtathatunk külsö jegyeinken, így visszanyerve önbizalmunkat és magabiztosságunkat. Az Aesthetica Orvosi Központ profi plasztikai sebészei már több orrplasztikát elvégeztek, így nagy tapasztalattal rendelkeznek ezen a területen. A legmodernebb műtéti eljárásokat alkalmazva korrigálni tudják az orr veleszületett vagy szerzett deformitásait, mely hatására harmonikusabb lesz az összkép.

Kinek javasolt az orrplasztika?

Azok számára érdemes belevágni a műtéti eljárásba, akik:

  • gyűlölik az orr formáját, mert az nem harmonizál egyáltalán arcukkal, sem személyiségükkel,

  • a túl nagy, kicsi vagy ferde orr miatt kisebbségi érzéssel, önbizalomhiánnyal küzdenek,

  • baleset, betegség vagy egyéb ok miatt változik az orr,

  • orrsövényferdülést okoz az orr deformitása.

Milyen eredményekre számíthatunk?

A beavatkozást követően tartós eredményre számíthatunk, mely hosszabb távon életminőségünk javulását is eredményezi. Visszanyerve önbizalmunkat és magabiztosságunkat, új kapuk nyílhatnak meg előttünk úgy a társas kapcsolatokban, mint a karrierünk terén. 

A műtéti eljárásról

Az orrplasztika előtt a kezelőorvos minden esetben egyeztet a pácienssel, megbeszélve a teljes folyamatot, az elvárt eredményeket. A sebész eldönti, hogy zárt vagy nyitott eljárással végzi a műtétet. Arról is értekeznek, hogy csak esztétikai vagy funkcionális korrekcióra van-e szükség.

Miután minden fontos szempontot tisztáztak, a műtét előtti kivizsgálás következik. Ezt követően már nincs akadálya a beavatkozás elvégzésének. Az operáció során alkalmazhatnak zárt vagy nyitott technikát. A zárt eljárás külső metszés nélkül történik, és főként első alkalommal használják a sebészek. A nyitott műtéti technikára a többször operált orr korrekciójánál kerül sor. 

A beavatkozás menete

Az altatásban végzett műtét maximum 1-2 órát vesz igénybe. Amennyiben orrsövényferdülés miatti korrekcióra is szükség van, akkor a plasztikai sebész munkáját fül-orr-gégész kolléga is segíti. A kombinált orrplasztika elvégzése után az orvos gipszsínnel rögzíti az orrot, az orrnyílásba pedig tampon kerül. Egy éjszakát mindenképpen a klinikán kell töltened, hogy megfelelő körülmények közt, biztonságban tudj regenerálódni.

A gipszsín 1-2 hét után lekerül, majd ragasztóval rögzítik az orrot. Ügyelni kell arra, hogy egy hétig a beavatkozást után tartózkodjunk az orrfújástól, előrehajolástól és később is egy ideig még a fizikai aktivitást kerüljük.

Mint minden plasztikai műtét, ennek az eljárásnak is vannak kockázatai, hiszen altatásban történik a beavatkozás. Azonban a végeredmény kárpótol az átélt kellemetlenségek után, hiszen szinte azonnal látható a változás. Végleges formáját az orr hosszú idő alatt, kb egy év után éri el. 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!