TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
mfor.hu

Hogy az emberek a gyógyulás alatt se legyenek kiszakítva teljesen megszokott környezetükből.

Nem annyira kórház, hanem egészségpláza lesz a XI. kerületi Dobogón épülő Dél-budai Centrumkórház Bedros J. Róbert miniszterelnöki megbízott szerint, írja a Bors. Ennek köszönhetően a betegek a gyógyulás alatt sem lesznek teljesen kiszakítva megszokott környezetükből, amit rengeteg olyan szolgáltatás biztosít majd, melyek az alap kórházakban nincsenek meg, ígéri Bedros.

A majdani szuperkórházról a megbízott elárulta még, hogy lesz benne

  • nővérszálló,
  • egy hatvanfős óvoda és egy szintén hatvanfős bölcsőde 
  • robotsebészeti műtő, 
  • sőt, robotok is juttatják majd el a gyógyszereket az egyes osztályokra.

A centrumkórház megközelíthetőségét közvetlen autópálya-kapcsolat biztosítja, lesz rajta két helikopterleszálló, valamint integrált mentőállomás. De ezektől a megoldásoktól nyilván a mentősöknek lesz majd könnyű odaérni, és azoknak, akiket kocsival visznek be. A várostól való távolsága miatt a kórház területe tömegközlekedéssel jelenleg nem elérhető, viszont tervezik, hogy kiépítik odáig a villamost - jó drágán.

A beruházás egyelőre továbbra is úgy áll, hogy a kormány 4,4 milliárd forintért megvette a dobogói telket, és ennyi. Bedros azonban most arról beszélt, hogy heteken belül kiírják a tervpályázatot az intézményre, amelyre a pályázóknak nyár végéig kell elkészíteniük terveiket. Igaz, ezt több mint egy hónappal ezelőtt is elmondta. Ahogy azt is, hogy a kórház öt év múlva készülhet el.


Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.