<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p
A tartalomból: NER-nek való vidék – Viszlát, hungarocell kajásdoboz! – Mi lesz az eladósodottakkal a moratórium után? – Hatalmas pénzbumerángot dobott el a magyar űrprogram


			
		
mfor.hu

Hogy az emberek a gyógyulás alatt se legyenek kiszakítva teljesen megszokott környezetükből.

Nem annyira kórház, hanem egészségpláza lesz a XI. kerületi Dobogón épülő Dél-budai Centrumkórház Bedros J. Róbert miniszterelnöki megbízott szerint, írja a Bors. Ennek köszönhetően a betegek a gyógyulás alatt sem lesznek teljesen kiszakítva megszokott környezetükből, amit rengeteg olyan szolgáltatás biztosít majd, melyek az alap kórházakban nincsenek meg, ígéri Bedros.

A majdani szuperkórházról a megbízott elárulta még, hogy lesz benne

  • nővérszálló,
  • egy hatvanfős óvoda és egy szintén hatvanfős bölcsőde 
  • robotsebészeti műtő, 
  • sőt, robotok is juttatják majd el a gyógyszereket az egyes osztályokra.

A centrumkórház megközelíthetőségét közvetlen autópálya-kapcsolat biztosítja, lesz rajta két helikopterleszálló, valamint integrált mentőállomás. De ezektől a megoldásoktól nyilván a mentősöknek lesz majd könnyű odaérni, és azoknak, akiket kocsival visznek be. A várostól való távolsága miatt a kórház területe tömegközlekedéssel jelenleg nem elérhető, viszont tervezik, hogy kiépítik odáig a villamost - jó drágán.

A beruházás egyelőre továbbra is úgy áll, hogy a kormány 4,4 milliárd forintért megvette a dobogói telket, és ennyi. Bedros azonban most arról beszélt, hogy heteken belül kiírják a tervpályázatot az intézményre, amelyre a pályázóknak nyár végéig kell elkészíteniük terveiket. Igaz, ezt több mint egy hónappal ezelőtt is elmondta. Ahogy azt is, hogy a kórház öt év múlva készülhet el.


LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink naponta 3-5 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.