2018. április 26. 14:52
mfor.hu

Hogy az emberek a gyógyulás alatt se legyenek kiszakítva teljesen megszokott környezetükből.

Nem annyira kórház, hanem egészségpláza lesz a XI. kerületi Dobogón épülő Dél-budai Centrumkórház Bedros J. Róbert miniszterelnöki megbízott szerint, írja a Bors. Ennek köszönhetően a betegek a gyógyulás alatt sem lesznek teljesen kiszakítva megszokott környezetükből, amit rengeteg olyan szolgáltatás biztosít majd, melyek az alap kórházakban nincsenek meg, ígéri Bedros.

A majdani szuperkórházról a megbízott elárulta még, hogy lesz benne

  • nővérszálló,
  • egy hatvanfős óvoda és egy szintén hatvanfős bölcsőde 
  • robotsebészeti műtő, 
  • sőt, robotok is juttatják majd el a gyógyszereket az egyes osztályokra.

A centrumkórház megközelíthetőségét közvetlen autópálya-kapcsolat biztosítja, lesz rajta két helikopterleszálló, valamint integrált mentőállomás. De ezektől a megoldásoktól nyilván a mentősöknek lesz majd könnyű odaérni, és azoknak, akiket kocsival visznek be. A várostól való távolsága miatt a kórház területe tömegközlekedéssel jelenleg nem elérhető, viszont tervezik, hogy kiépítik odáig a villamost - jó drágán.

A beruházás egyelőre továbbra is úgy áll, hogy a kormány 4,4 milliárd forintért megvette a dobogói telket, és ennyi. Bedros azonban most arról beszélt, hogy heteken belül kiírják a tervpályázatot az intézményre, amelyre a pályázóknak nyár végéig kell elkészíteniük terveiket. Igaz, ezt több mint egy hónappal ezelőtt is elmondta. Ahogy azt is, hogy a kórház öt év múlva készülhet el.


Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.