TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2018. május 30. 10:25

Szárnyal a Fradi Groupama Arénája, növekvő árbevétel növekvő nyereséget eredményezett.

Bár a stadionépítések az egyik legvitatottabb kormányzati szándéknak minősülnek, ma pedig egyre nagyobb problémák okoz már a leendő üzemeltető megtalálása is, a siker ékes példája lehet a Fradi stadionja. Alig három évvel az átadás után, 2016-ban már nyereséget és 3,3 milliárdos árbevételt ért el, tavaly pedig tovább fokozta a sikert az üzemeltető, Lagardere Sport Hungary Kft. Persze, ehhez a focimeccsek kevesek lennének, a sportesemények mellett számos konferenciának és koncertnek is a Groupama ad otthont.

Fotó: MTI Fotó: MTI

2017-ben a bevételek már 3,5 milliárd forintra növekedtek, igaz, ezzel párhuzamosan anyag- és személyi jellegű ráfordításként is többet számoltak el a cégnél. Az anyagjellegű soron 2,9 milliárd után 3,1-et könyveltek el, aminek döntő része igénybe vett szolgáltatást jelent. Magára a stadion üzemeltetéshez kapcsolódó szolgáltatásokra 1,5 milliárdot költöttek, tanácsadói szolgáltatásokra 67 milliót, a korábbinál 20 millióval kevesebbet, marketingre 55 millió, egyéb szolgáltatásokra pedig 874 millió ment el.

A szép eredményeket ráadásul a korábbinál kevesebb alkalmazottal értéke el, hiszen a foglalkoztatottak átlagos létszáma 19-ről 15-re csökkent, fizetésük viszont jelentősebben emelkedett.

A korábbi 519 ezer után tavaly 799 ezer forint volt az átlagos bér a cégnél, vagyis 54 százalékos volt a béremelés mértéke, ami még a Puskás Akadémiánál kimutatott 46 százaléknál is jóval több.

Mivel összességében a költségek jobban nőttek a bevételeknél, üzemi szinten a 2016-os 46 milliós nyereség után 28-at tudtak kimutatni. Ezen azonban sokat dobott a 23 milliós pénzügyi nyereség, így adófizetés után 45,2 millió forint nyereséget könyvelhetett el a Lagardere az egy évvel korábbi 37,6 millió után.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.