2018. május 30. 10:25

Szárnyal a Fradi Groupama Arénája, növekvő árbevétel növekvő nyereséget eredményezett.

Bár a stadionépítések az egyik legvitatottabb kormányzati szándéknak minősülnek, ma pedig egyre nagyobb problémák okoz már a leendő üzemeltető megtalálása is, a siker ékes példája lehet a Fradi stadionja. Alig három évvel az átadás után, 2016-ban már nyereséget és 3,3 milliárdos árbevételt ért el, tavaly pedig tovább fokozta a sikert az üzemeltető, Lagardere Sport Hungary Kft. Persze, ehhez a focimeccsek kevesek lennének, a sportesemények mellett számos konferenciának és koncertnek is a Groupama ad otthont.

Fotó: MTI Fotó: MTI

2017-ben a bevételek már 3,5 milliárd forintra növekedtek, igaz, ezzel párhuzamosan anyag- és személyi jellegű ráfordításként is többet számoltak el a cégnél. Az anyagjellegű soron 2,9 milliárd után 3,1-et könyveltek el, aminek döntő része igénybe vett szolgáltatást jelent. Magára a stadion üzemeltetéshez kapcsolódó szolgáltatásokra 1,5 milliárdot költöttek, tanácsadói szolgáltatásokra 67 milliót, a korábbinál 20 millióval kevesebbet, marketingre 55 millió, egyéb szolgáltatásokra pedig 874 millió ment el.

A szép eredményeket ráadásul a korábbinál kevesebb alkalmazottal értéke el, hiszen a foglalkoztatottak átlagos létszáma 19-ről 15-re csökkent, fizetésük viszont jelentősebben emelkedett.

A korábbi 519 ezer után tavaly 799 ezer forint volt az átlagos bér a cégnél, vagyis 54 százalékos volt a béremelés mértéke, ami még a Puskás Akadémiánál kimutatott 46 százaléknál is jóval több.

Mivel összességében a költségek jobban nőttek a bevételeknél, üzemi szinten a 2016-os 46 milliós nyereség után 28-at tudtak kimutatni. Ezen azonban sokat dobott a 23 milliós pénzügyi nyereség, így adófizetés után 45,2 millió forint nyereséget könyvelhetett el a Lagardere az egy évvel korábbi 37,6 millió után.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.