TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
	


	
	

A majdani motorsport-pálya megvalósíthatósági tanulmányának egyik szerzője az a hazai kamionversenyes cég lesz, ahol Szijjártó Sarolta operatív igazgatóként keresi a kenyerét.

Tetemes csúszás után végre kihirdették, ki állíthatja össze a nyíregyházi multifunkcionális autó-motorsport aréna megvalósítására vonatkozó részletes megvalósíthatósági tanulmányt. Az uniós közbeszerzési értesítőben a minap megjelent hirdetmény szerint a nyertes a  Truck Race Promotion Rendezvényszervező Kft. és a Katona Mérnöki Szolgáltató Kft. kettőse, akik vetélytárs nélkül pályáztak a feladatra.

Munkájukért nettó 215 millió forintot fizet majd a megrendelő Nemzeti Sportközpontok.

Erre a forrás egy korábbi kormányhatározatnak köszönhetően már régóta megvan.

illusztráció illusztráció

Az erről szóló szerződést október 14-én írták alá a felek. A tanulmányt az eredeti szándék szerint már réges rég meg kellett volna írni, mert egy tavaly szeptemberi kormányhatározat 2018. december 31-et jelölte meg a beruházás előkészítési fázisainak befejezésére. Az emberi erőforrások miniszterének, Kásler Miklósnak pedig idén január 30-ig kellett volna referálnia a munka haladásáról. Ezt módosították később úgy, hogy a megvalósíthatósági tanulmány határidejét 2019. december 31-ig tolták ki, Káslernek pedig 2020. február 29-ig kell összeállítanai a beszámolót a munka haladásáról.

A kormány nyomja a gázt

Mint a G7 korábbi cikke nyomán is ismert, a Truck Race Promotions rendezi idehaza a kamion eb versenyeket, és 2017-től fogva Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter testvére, Szijjártó Sarolta az operatív igazgatója. A TRP alapvetően a kamionos eb szervezésére jött létre, erre kapja a pénzt a Hungaroring Sport Zrt.-től - a utóbbi cégnek pedig a kormány utal évi 13 milliárd forintnyi közpénzt, hogy abból támogassák a hazai motorsport-versenyeket. A TRP a kezdeti jelentősebb veszteségeket leküzdve tavaly már a teljes bevételhez viszonyítva 20 százalékos adózott profitot ért el. A Hungaroringen túl egyenesebb úton is érkezik állami pénz a céghez: Szijjártó Péter minisztériuma és háttérszervei idén 72 millió forintot fizettek ki nekik - ennek részleteiről a G7-en lehet bővebben olvasni.

A tanulmány másik szerzője, a Katona Mérnöki Szolgáltató Kft. egy szolnoki cég, elsődlegesen mérnöki munkákkal, műszaki tanácsadással foglalkozik. Egyedüli tulajdonosa Katona Emil. Tavaly 114,4 millió forint volt az értékesítés nettó árbevétele, az üzemi tevékenység eredménye 18,5 millió lett, és 19,6 millió forintos adózott eredményt ért el.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.