2019. november 8. 14:25

A majdani motorsport-pálya megvalósíthatósági tanulmányának egyik szerzője az a hazai kamionversenyes cég lesz, ahol Szijjártó Sarolta operatív igazgatóként keresi a kenyerét.

Tetemes csúszás után végre kihirdették, ki állíthatja össze a nyíregyházi multifunkcionális autó-motorsport aréna megvalósítására vonatkozó részletes megvalósíthatósági tanulmányt. Az uniós közbeszerzési értesítőben a minap megjelent hirdetmény szerint a nyertes a  Truck Race Promotion Rendezvényszervező Kft. és a Katona Mérnöki Szolgáltató Kft. kettőse, akik vetélytárs nélkül pályáztak a feladatra.

Munkájukért nettó 215 millió forintot fizet majd a megrendelő Nemzeti Sportközpontok.

Erre a forrás egy korábbi kormányhatározatnak köszönhetően már régóta megvan.

illusztráció illusztráció

Az erről szóló szerződést október 14-én írták alá a felek. A tanulmányt az eredeti szándék szerint már réges rég meg kellett volna írni, mert egy tavaly szeptemberi kormányhatározat 2018. december 31-et jelölte meg a beruházás előkészítési fázisainak befejezésére. Az emberi erőforrások miniszterének, Kásler Miklósnak pedig idén január 30-ig kellett volna referálnia a munka haladásáról. Ezt módosították később úgy, hogy a megvalósíthatósági tanulmány határidejét 2019. december 31-ig tolták ki, Káslernek pedig 2020. február 29-ig kell összeállítanai a beszámolót a munka haladásáról.

A kormány nyomja a gázt

Mint a G7 korábbi cikke nyomán is ismert, a Truck Race Promotions rendezi idehaza a kamion eb versenyeket, és 2017-től fogva Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter testvére, Szijjártó Sarolta az operatív igazgatója. A TRP alapvetően a kamionos eb szervezésére jött létre, erre kapja a pénzt a Hungaroring Sport Zrt.-től - a utóbbi cégnek pedig a kormány utal évi 13 milliárd forintnyi közpénzt, hogy abból támogassák a hazai motorsport-versenyeket. A TRP a kezdeti jelentősebb veszteségeket leküzdve tavaly már a teljes bevételhez viszonyítva 20 százalékos adózott profitot ért el. A Hungaroringen túl egyenesebb úton is érkezik állami pénz a céghez: Szijjártó Péter minisztériuma és háttérszervei idén 72 millió forintot fizettek ki nekik - ennek részleteiről a G7-en lehet bővebben olvasni.

A tanulmány másik szerzője, a Katona Mérnöki Szolgáltató Kft. egy szolnoki cég, elsődlegesen mérnöki munkákkal, műszaki tanácsadással foglalkozik. Egyedüli tulajdonosa Katona Emil. Tavaly 114,4 millió forint volt az értékesítés nettó árbevétele, az üzemi tevékenység eredménye 18,5 millió lett, és 19,6 millió forintos adózott eredményt ért el.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.