3p

Merre tovább, Magyarország? Hogyan éltünk idén, és hogyan fogunk jövőre?

Különleges, évzáró online Klasszis Klub
Petschnig Mária Zita közgazdásszal és Kéri László politológussal
- vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. december 14. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Mielőtt gardróbszekrényt vásárolunk, érdemes átgondolni néhány dolgot, hogy a lehető legtökéletesebb darabot sikerüljön kiválasztanunk. Olyat, ami praktikus, optimális a helykihasználása, minden elfér benne, ráadásul még esztétikus is. 

A gardróbszekrény nagy segítséget jelent a tárolásban, mert rendezett körülmények között el tudjuk benne pakolni a ruhákat, cipőket, ágyneműket és egyéb kiegészítőket. Minden egyes négyzetcentimétert ki lehet benne használni, nemcsak polcok, hanem akasztók és fiókok is segítik a maximális rendet.

Mi alapján válasszuk ki a gardróbszekrényünket?

Először is nagyon fontos, hogy hányan fogják használni ezt a bútordarabot. Ehhez mérten kell kiválasztani a méretet, valamint a helyiség adottságaihoz is igazodni kell, ahol tartani fogjuk. Ha elemes bútorcsaládban gondolkodunk, akkor a tervezés is egy élmény lesz, hiszen szinte bármilyen gardróbszekrényt kialakíthatunk. Akár faltól falig, illetve padlótól a plafonig kitölthetjük a rendelkezésre álló teret. 

Nyílóajtó vagy tolóajtó? 

A kisebb szobákban még azzal is helyet spórolhatunk, hogy a nyílóajtók helyett tolóajtós kivitelt választunk. Ennek használata során nem képez akadályt az ajtó kinyitott állapotban sem, hiszen oldalirányban tudjuk mozgatni. Kényelmesen elférünk a kicsi szobában is a tolóajtós gardrób mellett, és nyugodtan válogathatunk kedvünkre, amikor nehéz eldönteni, hogy mit vegyünk fel. A nyílóajtó előnye pedig az, hogy jobban át tudjuk tekinteni a szekrény belsejét. 

Milyen legyen a színe, az anyaga, a megjelenése? 

Természetesen gardróbszekrényünknek tükröznie kell a stílusunkat, illetve összhangban kell lennie a lakás többi berendezési tárgyával és egyéb kiegészítőivel. Magasfényű dekorral is megrendelhetjük a gardróbot, vagy akár tükörajtós változatban is a SzenZa Bútoráruház széles kínálatából. 

Ha a szekrényajtón van a tükör, nem kell külön állótükörnek helyet fenntartani a szobában, mégis le tudjuk ellenőrizni a megjelenésünket indulás előtt. A tükör ráadásul optikailag nagyobbítja a teret, így segítségével egy kisebb helyiség is tágasabbnak tűnhet. 

A gardrób belseje

A gardróbszekrény legfontosabb elemei a polcok, de fiókokat és ruhaakasztós síneket is találhatunk benne. Teljesen az igényeinkre szabható az elrendezése, az elemes bútorok úgy variálhatók, ahogyan csak jó nekünk. 

A tervezéskor vegyük figyelembe azt is, hogy milyen holmikat fogunk benne elpakolni, így könnyen el tudjuk dönteni, hogyan nézzen ki belülről. A ritkábban használt dolgok a felső polcokra kerülhetnek, az akasztókon a kabátok, ingek és ruhák helyezhetők el. 

A kisebb ruhaneműk, fehérneműk tárolásához elengedhetetlenek a fiókok, de elhelyezhetünk a polcokon kisebb dobozokat, tárolókosarakat is, amelyek nagyon praktikusak. A megfelelő gardróbszekrény kialakítása fontos feladat, hiszen jó esetben évekig fog szolgálni minket. Figyeljünk oda a minőségre is, hogy strapabíró legyen és tartós maradjon!

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!