<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p
A tartalomból: NER-nek való vidék – Viszlát, hungarocell kajásdoboz! – Mi lesz az eladósodottakkal a moratórium után? – Hatalmas pénzbumerángot dobott el a magyar űrprogram


			
		
		


		
		

A Puskás-relikviákkal foglalkozó céget nem hatotta meg a koronavírus-járvány és a válság. Még kicsivel több bevételt is hozott, mint korábban. 

A határidőre leadott éves beszámoló alapján stabil lábakon áll a Puskás-relikviák értékesítésével és a hagyaték kezelésével foglalkozó puskas.com Kft. Ebben nagy szerepe lehet annak, hogy tavaly február végén három évre szóló szerződést kötött a 47 százalékban Szöllősi György, a Nemzeti Sport főszerkesztőjének tulajdonában lévő cég a Nemzeti Sportközpontokkal a Puskás-névhasználatra vonatkozóan. A szerződés 15 millió forintos, vagyis a Kft. évi 5 milliót kap ezen a jogcímen. 

Ez a bevételeinek több mint a hetedét jelenti. 2020-ban 38,6 millió forint árbevételt könyvelhetett el a társaság, ami közel 400 ezerrel még több is az előző évinél, viszont jócskán elmarad a 2018-as rekordév számától, amikor 44 millió folyt be a kasszába. A bevétel a kiegészítő melléklet szerint 

"emléktárgyak, könyvek és vagyoni értékű jogok értékesítéséből tevődik össze."

Volt, amikor Szijjártó Péter ajándékba vitt relikviát külföldi útjára (Fotó: MTI)Volt, amikor Szijjártó Péter ajándékba vitt relikviát külföldi útjára (Fotó: MTI)

A bevételekkel szemben 27,8 millió forint anyagjellegű ráfordítást könyveltek el - ez szintén nagyjából 400 ezerrel haladja meg az előző évit, személyi jellegűként pedig 3,6 millió forintot. 

Ezek eredményeként üzemi szinten sikerült hozni az előző évi teljesítményt, 6,48 millió után 6,32 millió nyereséget mutattak ki. Az adófizetési kötelezettség elszámolása után 5,7 millió forint tiszta nyereség maradt, ami alig kevesebb a 2019-es 5,9 milliótól. 

Az elmúlt évek tendenciáit nézve nyugodtan mondhatjuk, hogy a hagyományokhoz híven ezúttal is történt osztalékfizetés. A tulajdonosok 5,5 millió forint kifizetéséről döntöttek. 

Tekintve, hogy Szöllősi György 47 százalékos tulajdonos, ebből neki 2,585 millió forint juthatott. A cégben 10 százalékban tulajdonos  Puskás Ferenc Spanyolországban élő és magyarul nem beszélő unokája is, Maria Reka Puskas Damborena. Ő 550 ezer forint osztalékot kapott. 

A puskas.com Kft. tulajdonosai 2016 óta minden évben fizettek osztalékot, az azóta eltelt évek során a többségi tulajdonos, Szöllősi Györgynek 15,725 milliót hozott a Puskás-relikviák árusítása és a hagyaték kezelése, míg Puskás Ferenc unokájának 3,35 milliót. 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink naponta 3-5 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.