<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
4p


			
		
		


		
		

Abból lehet következtetni erre, hogy a Magyarország leggazdagabb emberének alapkezelője által menedzselt magántőkealap alapított egy céget saját tulajdonú ingatlanok bérbeadására és üzemeltetésére, de az adásvételek sem kizártak.

Mészáros Lőrincnek és csapatának cégalapítási lendülete csak nem akar alábbhagyni. A cégközlönyben például most egy Ekho Belvedere Kft. néven létrehozott új társaságról szóló bejelentésre bukkantunk, amely utáni részletek után kutatva Magyarország leggazdagabb emberéhez jutottunk.

Megint gyarapodott Mészáros Lőrinc cégbirodalma. Fotó: MTIMegint gyarapodott Mészáros Lőrinc cégbirodalma. Fotó: MTI

Nézzük először a cégközlönyben megjelent tényeket: az Ekho Belvedere Kft. 2021. július 27-én alakult. Fő tevékenységeként saját tulajdonú ingatlan adásvételét jelölték meg, de emellett saját tulajdonú, bérelt ingatlan bérbeadásával és üzemeltetésével is foglalkozhat. (Más kérdés, hogy az Opten cégadatbázisban ez már fordítva szerepel, vagyis a bérbeadás és az üzemeltetés a kft fő tevékenysége.) Az Ekho Belvedere induló törzstőkéje 50 millió forint, amelyet teljes egészében az Ekho Magántőkealap fizetett be. 

Ez utóbbi ugyanarra a budapesti, V. kerületi Váci utcai címre van bejegyezve, mint egy sor Mészáros-érdekeltség. Köztük is a legjelentősebb az MKB Bank, amely közel 63 százalékát birtokolja a „nemzet gázszerelője”. 

Persze az egymással megegyező székhelyekből még nem következne automatikusan az, hogy az Ekho Magántőkealap és az azonos nevű friss kft is a Mészáros-birodalom része. Ha azonban rámegyünk az ő száz százalékos tulajdonában lévő Status Capital Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. honlapjára, akkor az alapkezelő által menedzselt öt alap között ott szerepel az Ekho Magántőkealap is. Ezek:

  • Status MPE Magántőkealap
  • Status Next Környezetvédelmi Magántőkealap
  • Ekho Magántőkealap
  • Status Food Magántőkealap
  • Status Property Magántőkealap

Történetesen egyébként a Status Capital Zrt.

Ez a cikk az Mfor és a Privátbankár Prémium tartalma, csak a lap előfizetői olvashatják teljes terjedelmében.

Prémium tartalmainkhoz a következő lépések után férhet hozzá:

  1. Regisztráljon (adja meg emailcímét és jelszavát)
  2. Válasszon előfizetői csomagjaink közül
  3. Fizessen bankkártyájával

+1 Amennyiben megújuló havi csomagjaink közül választ, az első hónap csak 390 forint mindkét csomag esetében!

Regisztráció

Jelszó visszaállítás / jelszócsere

E-mailen elküldtük a jelszó visszaállításához szükséges információkat. Kérjük, ellenőrizze postafiókját!Még nem regisztrált? Regisztráció itt

Előfizetői csomagjainkról, az előfizetésről részletesen itt olvashat

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.