Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
mfor.hu

A jelentkezők számától függően legalább 50, legfeljebb 75 háromfős, vezetőkből álló vállalati csapat versenyezhet egymással 2021 júniusában Siófokon – hangzott el az esemény ötletgazdája és szervezője, az Event Csoport sajtótájékoztatóján.

A szervezők a széles körű piackutatás során mintegy 800 hazai vállalatot kerestek meg, hogy induljanak el a teamwork2021 nevű megmérettetésen, s körülbelül 300-an jelezték is érdeklődésüket. Közülük kerülhet ki az a legalább 50, legfeljebb 75 csapat, amely összemérheti tudását. A jelentkezés már elindult, s a mezőny érkezési sorrend alapján állhat össze. Megkötés, hogy a háromfős csapatok minden tagjának ugyanannál a vállalatnál kell dolgoznia, méghozzá vezetői beosztásban.

Ilyen csapatépítő még nem volt. Fotó: PixabayIlyen csapatépítő még nem volt. Fotó: Pixabay

Vagyis a teamekbe csoportvezetőktől a vezérigazgatókig mindenki bekerülhet. A szervezők ugyanakkor várják egyetemisták jelentkezését is, közülük esettanulmányok alapján kerülhet a négy legjobb csapat az indulók közé.
A nevezési díj többszázezer forint, amelyet azonban csak a vállalati csapatoknak kell kifizetniük, az egyetemista gárdák részvétele ingyenes, azt a szervezők állják – közölte Hajmássy Anikó, az Event Csoport ügyvezetője, a jövő évi verseny szervezője.
A vezetői képességeket felmérő verseny a tervek szerint 2021. június 19-én, szombaton reggel 9 órakor indul, de a résztvevők már előző este, 6 órától szervezett keretek között ismerkedhetnek egymással. A szombati program a vezetés, a szervezeti kultúra és az együttműködés terén szakértő és szerző amerikai Jon Gordon előadásával kezdődik, amelyet követően 11 órától estig vetélkednek egymással a csapatok.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi törlesztőrészletekre számíthatsz, ha másfél millió forintra van szükséged:

Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 253 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. A THM-plafon miatt ezt az összeget 2021. januártól kell fizetni, év végéig 28 410 forint a havi törlesztőrészlet. Az Erste Banknál az induló törlesztőrészlet 28 721 Ft, majd 2021. januártól 32 355 forint, míg a Cetelemnél 28 721 forint a kezdő törlesztőrészlet, később pedig 32 643 forint. Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.

A feladatokról a szervezők egyelőre nem kívánták lerántani a leplet, mindössze annyit érzékeltettek, hogy lesz tudáspróba, prezentációs kisfilm, pozitív stressz kiaknázása, tehát mindent elkövetnek, hogy “meglepjék őket” új innovatív játékaikkal és egyfajta fúziós gondolkodással.

A csapatok teljesítményét egy nyolcfős zsüri értékeli, amelynek 7 tagja a vállalati szférából kerül ki. A zsüritagok közül egy személy neve már ismert. Fluck Benedek, az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. vezérigazgató-helyettese, aki a sajtótájékoztatón úgy fogalmazott:

“Több évtizedes élsportolói múlttal a háta mögött egyértelmű, hogy a versenyszituációk milyen fontosak az ember életében”

Eckert Bálint, az Event Csoport szervezetfejlesztője a sajtótájékoztatón azt mondta, a felsővezetők hasonlítanak egymásra, mégis mások. Többségük csúcstudással rendelkezik szakmájában, ezért is lesz érdekes kimozdítani őket komfortzónájukból.

A verseny tétje, hogy ki lesz a legjobb vállalati csapat Magyarországon?

„Az a csapat lesz sikeres, amely nem ott fogja létrehozni a team együttműködését, hanem kiderül, hogy már megvolt köztük a bizalom” – érzékeltette Németh Tamás szervezetfejlesztési mentor, a teamwork2021 program szakmai vezetője.

Hozzátette: nem lexikális tudásra lesz szükség, inkább az együttműködésről, kompetenciáról, gyakorlatról szól majd a megmérettetés, arról, hogy meg mernek-e nyílni a vállalatvezetők egymás előtt.

A szervezők csak az első tíz helyezett team nevét hozzák nyilvánosságra. A vasárnapi eredményhirdetést követően pedig – mintegy levezetésként – az összes résztvevő immár közösen egy Guinness-rekord felállítására tesz kísérletet, ahol Goldbergi-gépeket (láncreakciószerűen működő szerkezetek) várnak el a csapatoktól.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 372 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.