TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában
mfor.hu

A jelentkezők számától függően legalább 50, legfeljebb 75 háromfős, vezetőkből álló vállalati csapat versenyezhet egymással 2021 júniusában Siófokon – hangzott el az esemény ötletgazdája és szervezője, az Event Csoport sajtótájékoztatóján.

A szervezők a széles körű piackutatás során mintegy 800 hazai vállalatot kerestek meg, hogy induljanak el a teamwork2021 nevű megmérettetésen, s körülbelül 300-an jelezték is érdeklődésüket. Közülük kerülhet ki az a legalább 50, legfeljebb 75 csapat, amely összemérheti tudását. A jelentkezés már elindult, s a mezőny érkezési sorrend alapján állhat össze. Megkötés, hogy a háromfős csapatok minden tagjának ugyanannál a vállalatnál kell dolgoznia, méghozzá vezetői beosztásban.

Ilyen csapatépítő még nem volt. Fotó: Pixabay Ilyen csapatépítő még nem volt. Fotó: Pixabay

Vagyis a teamekbe csoportvezetőktől a vezérigazgatókig mindenki bekerülhet. A szervezők ugyanakkor várják egyetemisták jelentkezését is, közülük esettanulmányok alapján kerülhet a négy legjobb csapat az indulók közé.
A nevezési díj többszázezer forint, amelyet azonban csak a vállalati csapatoknak kell kifizetniük, az egyetemista gárdák részvétele ingyenes, azt a szervezők állják – közölte Hajmássy Anikó, az Event Csoport ügyvezetője, a jövő évi verseny szervezője.
A vezetői képességeket felmérő verseny a tervek szerint 2021. június 19-én, szombaton reggel 9 órakor indul, de a résztvevők már előző este, 6 órától szervezett keretek között ismerkedhetnek egymással. A szombati program a vezetés, a szervezeti kultúra és az együttműködés terén szakértő és szerző amerikai Jon Gordon előadásával kezdődik, amelyet követően 11 órától estig vetélkednek egymással a csapatok.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi törlesztőrészletekre számíthatsz, ha másfél millió forintra van szükséged:

Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 253 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. A THM-plafon miatt ezt az összeget 2021. januártól kell fizetni, év végéig 28 410 forint a havi törlesztőrészlet. Az Erste Banknál az induló törlesztőrészlet 28 721 Ft, majd 2021. januártól 32 355 forint, míg a Cetelemnél 28 721 forint a kezdő törlesztőrészlet, később pedig 32 643 forint. Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.

A feladatokról a szervezők egyelőre nem kívánták lerántani a leplet, mindössze annyit érzékeltettek, hogy lesz tudáspróba, prezentációs kisfilm, pozitív stressz kiaknázása, tehát mindent elkövetnek, hogy “meglepjék őket” új innovatív játékaikkal és egyfajta fúziós gondolkodással.

A csapatok teljesítményét egy nyolcfős zsüri értékeli, amelynek 7 tagja a vállalati szférából kerül ki. A zsüritagok közül egy személy neve már ismert. Fluck Benedek, az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. vezérigazgató-helyettese, aki a sajtótájékoztatón úgy fogalmazott:

“Több évtizedes élsportolói múlttal a háta mögött egyértelmű, hogy a versenyszituációk milyen fontosak az ember életében”

Eckert Bálint, az Event Csoport szervezetfejlesztője a sajtótájékoztatón azt mondta, a felsővezetők hasonlítanak egymásra, mégis mások. Többségük csúcstudással rendelkezik szakmájában, ezért is lesz érdekes kimozdítani őket komfortzónájukból.

A verseny tétje, hogy ki lesz a legjobb vállalati csapat Magyarországon?

„Az a csapat lesz sikeres, amely nem ott fogja létrehozni a team együttműködését, hanem kiderül, hogy már megvolt köztük a bizalom” – érzékeltette Németh Tamás szervezetfejlesztési mentor, a teamwork2021 program szakmai vezetője.

Hozzátette: nem lexikális tudásra lesz szükség, inkább az együttműködésről, kompetenciáról, gyakorlatról szól majd a megmérettetés, arról, hogy meg mernek-e nyílni a vállalatvezetők egymás előtt.

A szervezők csak az első tíz helyezett team nevét hozzák nyilvánosságra. A vasárnapi eredményhirdetést követően pedig – mintegy levezetésként – az összes résztvevő immár közösen egy Guinness-rekord felállítására tesz kísérletet, ahol Goldbergi-gépeket (láncreakciószerűen működő szerkezetek) várnak el a csapatoktól.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.