Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
mfor.hu

Ahogy azt lapunk elsőként kilátásba helyezte, a Mészáros Lőrinc többségi tulajdonában lévő hitelintézet elnök-vezérigazgatói posztjáról lemondott Balog Ádám helyére a mai rendkívüli közgyűlésen Barna Zsoltot választották, 2021. január 1-jétől, miután megkapta ehhez a Magyar Nemzeti Bank engedélyét.

A 2020. december 31-ével leköszönő Balog Ádám az alábbi közleményt juttatta el lapunkhoz:

"2015-ben a több mint 60 éve működő MKB Bank reorganizációjának levezénylésére kaptam megbízást. Az MKB köré napjainkra komplex pénzügyi csoportot építettünk fel, a vállalat 2016-os 37 milliárd forintnyi értéke, az idei év közepére 237 milliárd forintra emelkedett. A reorganizáció, évről évre javuló üzleti eredmények mellett, sikeresen megvalósult. Az elért értéknövekedés 200 milliárd forint.  

Az MKB eleget tett az Európai Unió valamennyi szakmai feltételének; részvényei bevezetésre kerültek a Budapesti Értéktőzsdére, működése megfelel a pénzintézetekre vonatkozó nemzetközi előírásoknak.

Balog Ádám. Fotó: MTIBalog Ádám. Fotó: MTI

Az eredményességet biztosító stabil pénzügyi folyamatok és az erős alapokon nyugvó, fenntartható üzleti modell együttesen teremtik meg a tartós és folyamatos növekedést lehetővé tévő digitális jövőkép alapjait. 

A költséghatékonyan működő MKB gondosan felépített, ennek köszönhetően stabil és jövedelmező értékpapír-portfóliót kezel, sikerrel őrzi a hagyományos erősségének számító vállalati, treasury és Private Banking pozícióit.

Az MKB Pénzügyi Csoport vállalatai Magyarország meghatározó szereplőivé fejlődtek saját területeiken, alkalmasak és készek a magasabb szintek elérésére is.

Az MKB sikeres reorganizációjára 2015-ben tett vállalásomat teljesítettem, a feladatot elvégeztem. Köszönöm partnereink, ügyfeleink kitüntető bizalmát és munkatársaim elkötelezett helytállását."

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.