1p

„E” mint energia konferencia - fókuszban a megújulóenergia-politika érvényesülése, az energia tárolási lehetőségei, a gáz- és árampiac helyzete, a zöld átmenet finanszírozása, az elektromobilitás jövőképe.

Bankvezérek, neves energiapiaci szakértők, egyetemi tanárok és kutatók a jelen kihívásairól: hallgassa meg Ön is élőben!

2024. május 16. Budapest

Részletek és jelentkezés

Kövér László és Semjén Zsolt közösen dobta fel az emlékév ötletét, mely megemlékezéseket, rendezvényeket és oktatási anyagokat igényelne.

Szent László király trónra lépésének 940., szentté avatásának 825. évfordulója alkalmából 2017 Szent László-emlékévvé nyilvánítását kezdeményezte Kövér László, a Fidesz, és Semjén Zsolt, a KDNP képviselője.

A parlamentnek csütörtökön benyújtott képviselői indítvány értelmében az Országgyűlés támogatja és szorgalmazza, hogy az anyaországban, a határon túl élő magyarság és a diaszpóra magyarsága körében olyan rendezvényeket, megemlékezéseket tartsanak, valamint olyan oktatási anyagokat készítsenek, amelyek hozzájárulnak a Szent László királyról való méltó megemlékezéshez. Egyben felkérik a kormányt, hogy állapítsa meg a Szent László-emlékévhez kapcsolódó egyes feladatokat, és a megvalósítás érdekében tegye meg a szükséges intézkedéseket.

Kövér László és Semjén Zsolt javaslata indoklásában azt írta: a nyugati keresztény, európai szuverén magyar államot Szent István alapította, de Szent László szilárdította meg, aki "személyében fejezi ki a magyarság küldetéses önértelmezését: a keresztény Európa védőpajzsa".

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!