Itthon vegyen iPhone-t, ha sok pénze van


Az iPhone 6s az egyik legdrágább készülék, amely a piacon van. Nagyon nem mindegy azonban, hogy hol él valaki, mert akár 350 dollár is lehet a különbség. A magyaroknak most sincs szerencséje.

Az iPhone készülékek tulajdonosai többnyire szentül hiszik, hogy az elérhető legjobb okostelefonnal rendelkeznek. Ezért sokan hajlandók mélyen a zsebükbe nyúlni. Az egyes országok Apple rajongói azonban meglehetősen eltérő árakon juthatnak a készülékekhez attól függően, hogy egyes helyeken milyen adók terhelik a telefonokat, illetve a vállalat mennyire tartja fontosnak az adott piacot.

Az Apple számára értelemszerűen a legfontosabb az Egyesült államok, ahol igyekeznek mindig versenyképes árakkal előrukkolni. Az Apple jelenlegi csúcsmodellje az USA-ban a vállalat online áruházában 649 dollárba (186 ezer forintba) kerül. Ez az egyik legolcsóbb ár, amiért a vállalat kínálja a 6s modellt. Ennél kisebb összeget csak Kanadában kell érte fizetni, ott 636 dollárnak (182 ezer forintnak) megfelelő összegért lehet valaki iPhone tulajdonos.

Ezek voltak az Apple őszi újdonságai

A másik véglet Törökország, ahol jócskán 1000 dollár feletti összeget kell leszurkolni a CNN írása szerint egy 6s készülékért, egészen pontosan 1029 dollárnak (295 ezer forintnak) megfelelő török lírát. Más kérdés, hogy mi sem lehetünk felhőtlenül boldogok, hiszen a legdrágább öt ország között ott van Magyarország (858 dollár - 246 ezer forint) is. Nálunk csak a már említett törököknél, a braziloknál (973 dollár - 279 ezer forint) és a svédeknél (873 dollár - 250 ezer forint) kell többet fizetni.

Szerezze meg álmai iPhone-ját!

Az összehasonlításból kiderül, hogy hiába lenne logikus, hogy egységes ára legyen az iPhone 6s-nek az európai országokban a közös pénz miatt, gyakorlatilag mindenütt más összeget kell érte fizetni. Az ok, hogy az EU-n belül hiába van (majdnem minden országban) közös pénz, az eltérő adó- és járulékterhek miatt más-más áron adják a telefonokat.

Persze az adók szintje sem minden, hiszen Oroszországban, ami igen fontos piac az Apple számára a rubel mélyrepülése ellenére sem drágultak számottevően a készülékek. Így most  Moszkvában 730 dollárért (290 ezer forintért) vásárolható meg az okostelefon.

mfor.hu


Olvasta már?hirdetés
Lázár vagy Süli tudja jobban, mennyi pénz kell idén a paksi beruházásra?Lázár vagy Süli tudja jobban, mennyi pénz kell idén a paksi beruházásra?

Az orosz hitelből fizetik a számlák nyolcvan százalékát.

.
hirdetés
elrejt
 
.