Már okostelefonnal is kinyithatjuk a kocsiajtót, mármint feszegetés nélkül


De nem csak ezt tudja a Continental új appja, hanem digitális slusszkulcsként az autó motorját is beindítja.

Új fejlesztést mutat be a Las Vegas-i CES vásáron a Continental. A cég digitális slusszkulcsot alkotott, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy egy okostelefonos alkalmazással ki lehet nyitni a kocsiajtót, sőt, a jármű motorját is be lehet indítani. A megoldást az Avis 20 amerikai kölcsönzőállomásán már be is kötötték az autókba, a kansasi kölcsönzőben például ezer kocsit lehet már digitális kulccsal kezelni.

Körülbelül így néz ki egy ajtónyitás a Continental appal - a neonfény csak illusztráció (forrás: Continental)

A hasonló, közlekedés-könnyítő techfejlesztésekre a Continental már 2015-ben megalapította saját üzleti területét, az Intelligent Transportation Systems-et, San Jose székhellyel. Innen irányítják a város-, és flotta-ügyfelekkel kapcsolatos globális tevékenységeket, de az üzleti terület további telephelyekkel rendelkezik Németországban, Franciaországban, Japánban, Sanghajban és Szingapúrban is. A digitális slusszkulcs is nemzetközi összedolgozással valósult meg: az ajtó nyitási elektronikája a németországi Regensburgból érkezett, míg magát az alkalmazást a San Jose-i fejlesztési központban készítették. A biztonságos kulcsok pedig szintén egy amerikai informatikai központban készülnek.

A Continental egyébként egyre jobban ráfekszik a teches fejlesztésekre. 2020-ig meg akarják duplázni, és egymilliárd euró fölé akarják emelni a mobilitási szolgáltatások forgalmát. Ide tartoznak az abroncsszerviz megoldásoktól kezdve a flottakezelésen át a pusztán a szoftverekig terjedő szolgáltatások is.

mfor.hu


Olvasta már?hirdetés
Brutális adócsökkentésre készül a kormányBrutális adócsökkentésre készül a kormány

De csak a következő évtized elején lesz rá pénz.

.
hirdetés
elrejt
 
.