Nagyot kortyolt a sikerből a Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz


Erős évet zártak, tavaly 16 millió palackkal ütötték túl a 2016-os eladásaikat a hazai piacon.

A Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft. 2017-ben megközelítőleg 16 millió palackkal több terméket értékesített a magyar piacon, mint a megelőző évben, ezzel éves szinten 282 millió palackra növelte az eladásait, áll a cég csütörtöki közleményében.

A Szentkirályi-Kékkúti számlázott árbevételét mintegy 900 millió forinttal növelte. A vállalat piaci részaránya is nőtt, a 2017 januártól novemberig tartó időszakban a természetes ásványvízpiacon értékben 36,5 százalékos részesedést ért el, ami 45 bázispont növekedést jelent az előző év hasonló időszakához képest.

Az előzetes éves adatok értékelése alapján 2017-re rekord értékesítési számokat várnak. A 2017 januártól novemberig tartó időszakban a vállalat eladásainak volumene az ízesítetlen (természetes) ásványvízpiacon 3 százalékkal nőtt, amely meghaladja a piac átlagos, 2,3 százalékos növekedését. Míg értékben a piac 5,6 százalékkal, a Szentkirályi-Kékkúti Kft. 6,9 százalékkal növekedett ugyanezen időszakban.

A közleményben megszólal Balogh Levente, a cég elnöke, aki arról beszél, hogy 2018-ban a megnövekedett vásárlói igények kiszolgálása érdekében jelentős kapacitásbővítést terveznek a szentkirályi üzemükben.

mfor.hu


Olvasta már?hirdetés
Brutális adócsökkentésre készül a kormányBrutális adócsökkentésre készül a kormány

De csak a következő évtized elején lesz rá pénz.

.
hirdetés
elrejt
 
.