Új rekord: több mint ezren jelentkeztek az MKB Fintech Akadémiájára


Nem rossz dolog ez, ha már úgyis a finteché a jövő.

November végén zárult az MKB Bank és az MKB Fintechlab második Fintech Akadémiája, amelyre 20 országból több mint ezren jelentkeztek, áll az MKB szerdai közleményében. A rendezvényen szakértők a következő generációs digitális pénzügyi szolgáltatásokról tartottak előadásokat, emellett a legígéretesebb fintech megoldásokat keresték.

Ez szükséges is, mert a következő években jelentősen átalakul a bankszektor. A Parlament október 31-én fogadta el a törvényjavaslatot, amely a hazai bankok számára kötelezővé teszi, hogy infrastruktúrájukat hozzáférhetővé tegyék külső szolgáltatók, fintech startupok számára, amelyek így új, digitális szolgáltatásokat fejleszthetnek az ügyfeleik részére.

Az MKB Bank elébe ment a dolgoknak, és Magyarországon elsőként, teszt üzemmódban már meg is nyitotta hozzáféréseit a külső szolgáltatók számára, ráadásul a Fintech Akadémia időtartama alatt az európai fejlesztői közösséget is bevonták, így az ő visszajelzéseik alapján is alakítják a fejlesztés irányát.

A Fintech Akadémia tesztelői verseny három győztese összesen 10 millió forint értékű inkubációs szolgáltatást kap az MKB Fintechlabtól. A győzteseket az MKB a jövő februárban induló második inkubációs programjuk keretében mentorálja majd.

mfor.hu


Olvasta már?hirdetés
Orbán egyetlen konkrétumot említett - azzal is van némi bajOrbán egyetlen konkrétumot említett - azzal is van némi baj

Orbán Viktor szokásos évértékelő beszédét tartja ma a Várkert Bazárban, immár a 20. alkalommal. Szót ejtett az egymillió új munkahely időarányosan teljesített részéről, megnéztük, mi a "valóság".

.
hirdetés
elrejt
 
.