3p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A politikusok fizetése mindig is beszédtéma volt olvasóink között is. Most többen kiakadtak azon, hogy kiderült: Orbán Viktor öt millió forintra emelte saját fizetését. Az egyik levélíró gondolatai jönnek.

Aranyélet című rovatunkban vasárnap esténként olvasói leveleket adunk közre. Jóról is, rosszról is. Szerkesztőségünk a levelek tartalmával nem feltétlenül ért egyet, azokat jogunkban áll megszerkeszteni, miközben a stílusuktól és a tartalmuktól függően nem vagyunk kötelesek mindegyiket közölni. Várjuk írásaikat az  e-mail-címre!

Havi ötmillióval könnyen viccel. Fotó: Facebook/Orbán Viktor
Havi ötmillióval könnyen viccel. Fotó: Facebook/Orbán Viktor
„Tisztelt Aranyélet!

Most láttam nem régen egy óriásplakáton, hogy Orbán csak magának adott fizetésemelést, a miniszterek egy fillért sem kaptak. Persze, nem sajnálom a beosztottait, jut nekik elég a húsosfazékból. De azért elég nagy pofátlanság ez, mármint az, hogy ötmillió forintot kap ez az ember, aki rátelepedett a magyarokra és jól teletömi a zsebét. Mellesleg tudjuk, hogy nem csak ezt az ötmilliót kapja, hanem rengeteg költségét is megtérítik, ingyen jut hozzá sok mindenhez.

Egy ismerősöm azt mondta, hogy az ilyen főnököknek, mint amilyen Orbán, úgymond jár ami jár, nem kell tőlük sajnálni. Engem tulajdonképpen nem is ez az emelés zavar igazán, hanem az, hogy ez az ember nem azt csinálja, amire megválasztották. (Én ugyan nem, persze) Nem értünk, a tisztes magyar állampolgárokért tesz ezt vagy azt, hanem csak a maga mag a családja, na és a gázszerelő cimborája és annak a baráti köre érdekében, ők járnak jól, mindenki más meg éljen meg ahogy tud.

Látnivalóan nem zavarja például, hogy a tanárok közül egyre többen elhagyják az iskolát, mert annyira keveset keresnek és olyannyira ellenőrzik, irányítják őket, hogy semmi szabadságuk nincs. Megszabják nekik, hogy milyen tankönyvekből tanítsanak, plusz órákra és helyettesítésre kényszerítik őket. Nekem is van egy tanár ismerősöm, aki buszsofőrnek állt, egy másik meg elment angolt tanítani Ausztriába, vitte a családját is és biztos, hogy soha nem jön vissza.

Egyetlen kérdésem van: „Nekem mikor ad igazi fizetést Orbán Viktor?”. Ekkora infláció mellett jó, ha a hónap végéig minden fontos alap dologra, hangsúlyozom alap dologra, elég az, amit kapok. Ez nettó 165 ezer forint. Tulajdonképpen csak élelmiszerre, a rezsire, a közlekedésre költök, meg adok egy kis fagyi pénzt a gyereknek. Ennyi. A cég, ahol dolgozom nem siet az inflációhoz igazítani a pénzemet, bár rendszeresen emelgeti. Kellene valami szociális támogatás, mert egyedül nevelem a lányomat. Azt hiszem, írok egy levelet Orbánnak is, hátha eljut hozzá és el is olvassa. Én nem adom fel, hiszek a csodában.

A legjobbakat kívánom!

B. Judit, egy budapesti olvasó
 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!