3p

Az ország uniós és NATO-tagsága folyamatosan megihleti olvasóinkat. Nemrégen jött egy hozzászólás ehhez a két témához, tetézve azzal, hogy a kormányfő "bűnei" is előkerültek.

Aranyélet című rovatunkban vasárnap esténként olvasói leveleket adunk közre. Jóról is, rosszról is. Szerkesztőségünk a levelek tartalmával nem feltétlenül ért egyet, azokat jogunkban áll megszerkeszteni, miközben a stílusuktól és a tartalmuktól függően nem vagyunk kötelesek mindegyiket közölni. Várjuk írásaikat az  e-mail-címre!

Orbán Viktor (j) és édesapja, Orbán Győző (b).  Gyarapszik a család, szinte megállíthatatlanul. Fotó: MTI / Beliczay László
Orbán Viktor (j) és édesapja, Orbán Győző (b). Gyarapszik a család, szinte megállíthatatlanul. Fotó: MTI / Beliczay László

„Tisztelt szerkesztőség!

Az EU-t kevesebb országgal tervezték, nem volt benne Románia és Ukrajna. A bővítés azt jelenti, hogy ugyanannyi pénzen kell egyre több államnak osztoznia, igaz, például Bosznia, ami szintén nem volt a pakliban, nem a 45-50 milliós Ukrajna. Sajnos a magyar társadalom számára káros alkukba belement a vezetés az amerikaiakkal. Nem kaptunk semmit ezért a nagy barátságért cserébe. De a külföldieknek, amikor bírálják Orbánt, abban igazuk van, hogy:

1. Nem vette komolyan a NATO-t (átállni modern hadviselésre), gyakorlatilag ajándék amerikai védelemre van berendezkedve. Kíváncsi vagyok, mi lesz, ha ez az ország hirtelen amerikai védőháló nélkül találja magát.

2. A saját kis egzisztencia-építgetésével van elfoglalva, már 14 éve.

Van igazság az amerikaik bírálatában, hogy Orbánnak ez a fajta terjeszkedése már tényleg a közvetlen összeütközés szélére sodorta az országot. Ha Orbánnak fontosak a külhoni magyarok, akkor például Románia uniós csatlakozása kapcsán élhetett volna vétóval. Katonai diplomáciában egy korrupt Romániának is nagyobb lobbiereje van, mint nekünk. Ezt az országot egy Szlovákia is kiröhögheti. Románia elhappolta előlünk a hadiipar-gyártást. Ez azt jelenti, hogy a románok előnyre tettek szert, pedig egy korrupt ország. Nem kedvelik a magyarokat, ahogy az ukránok sem. 

Most közös európai hitelfelvétellel azt kérik, hogy vállaljunk kezességet Ukrajna pénzügyi biztonsági helyzetéért. Én sem mennék bele, ha Magyarországot képviselném, mert minden országnak a saját szegényei a legfontosabbak. Azt hiszem, karácsonykor rengeteg rászoruló volt, aki ételért állt sorba Budapesten és vidéken. Ez viszont a politikai elit szégyene.” 

Tisztelettel: Ruzsik Dávid"

Mondja el véleményét, írjon olvasói levelet az [email protected] e-mail-címre vagy kommenteljen bátran az Mfor Facebook-oldalán.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!