3p

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Dolgozna, ha hagynák, a nyugdíja semmire sem elég. Ritkán kapunk ilyen szenvedélyes levelet, mint amit ez a somogyi édesanya írt, aki 40 évig dolgozott becsülettel.

Aranyélet című rovatunkban a hét közepén videós darabokat közlünk, amiben a hét aktuális történéseiről kérdezzük az utca emberét. Vasárnap esténként olvasói levelek jönnek. Bármilyen hétköznapi tapasztalatáról írhat a közvetlen környezetéből, vagy kikapcsolódása idejéről. Jóról is, rosszról is, a lényeg, hogy röviden és szélsőségektől mentesen írja meg. 

Szerkesztőségünk a beérkezett olvasói levelek tartalmával nem feltétlenül ért egyet, azokat jogunkban áll megszerkeszteni, miközben a stílusuktól és a tartalmuktól függően nem vagyunk kötelesek minden beérkező levelet leközölni. Várjuk írásaikat az  e-mail-címre!

Hiába, ami kevés, az kevés. Fotó: Pixabay
Hiába, ami kevés, az kevés. Fotó: Pixabay

„Tisztelt Szerkesztőség!
Nevem és címem a szerkesztőségben.

Sokat, sokszor és sok mindenért háborgunk mostanában. Okkal, joggal, ok nélkül vagy jogtalanul. Ki-ki döntse el, társadalmi helyzetéhez mérten. Bár azt hiszem, a felső tízezret (inkább ötezret!) leszámítva már csak két társadalmi réteg létezik kicsiny hazánkban. Kilencszázötvenötezer, és ötezer!! Én, és rajtam kívül még igen sokan a 955000-hez tartozunk. 

62 éves múltam. NYES ellátásban ,,részesülök" (Nyugdíj előtti segély) Az összeg: 74.400 forint. (hetvennégyezernégyszáz) Leírom és sírok! Zokogva, rettegve ébredek reggelente. És ez nem hatásvadász mondat. Nincs munkám. A Covid közbeszólt! Két éve. Több szakma, érettségi. Nem kellek sehová.

Tisztelettel kérdezem a kormányunk összes tagját és a kormányon kívül lévőket (öt-tízezer) hogyan létezzek-létezzünk ebből az összegből? Vagy 60 felett jobb lenne már, ha nem léteznénk? De korkedvezményes nyugdíj az nincs. Mert eltörölték. Munka sincs, mert ahhoz már öregek vagyunk-vagyok. Jézusom segíts! Ledolgoztam én a 40 évet, csak igazolni nem tudom. Jobban mondva, nincs papír róla. Mert elcsalt a ,,tisztességes" vállalkozó több évemet. Megtalálta a maga kiskapuját.Volt aki csak 4 órára jelentett be. Mert megtehette.

Gondoztam az édesanyámat, az édesapámat, halálukig (etetés,pelenkázás=szeretet).Ja, és közben szültem és felneveltem három(3) gyermeket. Fizettem az adót, a járulékot, amit kellett. Tettem becsülettel a dolgomat. Mind ez nem számít!?

Emelt fővel kellene járnom. De lehajtott fejjel, sírva-zokogva kérdezem, még egyszer, kormányunk összes tagját, és a kormányon kívül lévőket (öt-tízezer), hogy

ENNYIBŐL HOGYAN LÉTEZZEK?

Velem-velünk ki törődik? Van-e segítség, valami megoldás? El jut-e a segélykiáltásunk valakihez? Vagy marad a teljes emberi megsemmisülés?

Egy idősödő somogyi édesanya"

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!