3p

„E” mint energia konferencia - fókuszban a megújulóenergia-politika érvényesülése, az energia tárolási lehetőségei, a gáz- és árampiac helyzete, a zöld átmenet finanszírozása, az elektromobilitás jövőképe.

Bankvezérek, neves energiapiaci szakértők, egyetemi tanárok és kutatók a jelen kihívásairól: hallgassa meg Ön is élőben!

2024. május 16. Budapest

Részletek és jelentkezés

Az adóterhek miatt még mindig sok cégnél van zsebbe fizetés is. Sokan vannak, akik itt is fordulatot akarnak, most egy ilyen olvasónk véleményét közöljük. 

Idén is folytatjuk Aranyélet című rovatunkat: a hét közepén videós darabokat közlünk, amiben a hét aktuális történéseiről kérdezzük az utca emberét. Vasárnap esténként olvasói levelek jönnek. Bármilyen hétköznapi tapasztalatáról írhat a közvetlen környezetéből, vagy kikapcsolódása idejéről. Jóról is, rosszról is, a lényeg, hogy röviden és szélsőségektől mentesen írja meg. 

Szerkesztőségünk a beérkezett olvasói levelek tartalmával nem feltétlenül ért egyet, azokat jogunkban áll megszerkeszteni, miközben a stílusuktól és a tartalmuktól függően nem vagyunk kötelesek minden beérkező levelet leközölni. Várjuk írásaikat az  e-mail-címre!

Még mindig sokan kapják feketén a fizetésük egy részét. Fotó: Depositphotos
Még mindig sokan kapják feketén a fizetésük egy részét. Fotó: Depositphotos

Tisztelt Szerkesztőség!

Olyan dologról írok, ami olyan, mint a halál: nem lehet elkerülni, legalábbis ebben az életben nem. Ez pedig az adó. Ha jól tudom, Amerikában mondta valaki, hogy két dolog biztos az életben, a halál és az adók. 

Olvastam egyik december végi cikkükben, hogy már megint adókat emeltek az „illetékesek” (OV és társai), most ha jól láttam akkor a gyógyszercégek meg a biztosítók kaptak plusz befizetni valót. Egyáltalán nem sajnálom őket, tessék csak szépen perkálni, van ott elég, ez tiszta sor. 

Korábban a diszkont láncok meg a telefonos cégek is kaptak ilyen meglepetést, de igazából nekik sem nagyon fájhat, tudjuk, miért. Szépen fölemelték az árakat ott, amit nem védett meg a kormány (már ha megvédte, mert ebben kétségeim vannak). Ezért nem hinném, hogy el kellene üldözni őket, eddig még a Lázárnak sem sikerült.

Hát ennyit a mások adójáról. De nem ezt akarom ragozni, hanem a sajátomat. Egy közepes  szolgáltató cégnél vagyok állásban már három éve. Annak idején úgy állapodtunk meg a főnökkel, hogy lesz egy kisebb alapbérem, nem sokkal a minimálbér felett, a többit, kb. az összes bruttó 40-45 százalékát zsebbe kapom, illetve lehet még valami prémium is, ha többet teljesítek mint a norma. Az egész ügylet inkább neki, mármint a cégnek jó, nekem se túl rossz, de valahogy nem tartom igazságosnak. 

Direkt nem vagyok konkrétabb, nehogy kiderüljön a cég neve meg a tevékenysége, de szerintem nem is ez a lényeg. (egyébként több ismerősömnél is hasonló a helyzet) Az a fontos, hogy a minimálbér után kell adóznia neki is meg nekem is. Így 50 környékén az ember már inkább a biztonság felé hajlik, én is, ezért gondolom, hogy jobb lenne ha máshogy lenne ez az egész fizetés. A biztonságon azt értem, hogy a zsebbe kapott pénzt el kellene felejteni és rendesen felemelni a bruttó béremet, hogy többet fizethessek a tb-re meg a nyugdíjra. 

Szóval úgy szeretnék már több adót fizetni. Persze ehhez, gondolom az kellene, hogy a cég is kevesebb járulékot fizessen, vagyis a kormánynak csökkentenie kellene ezeket a terheket. Ha ez megvalósulna, akkor könnyebben emelhetné fel a bruttómat a cég. Ugye jól gondolom? Azt hiszem valahogy erre kellene törekednie a OV-nek meg az embereinek.

K. István, egy dunántúli olvasójuk”

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!