2007. július 19. 07:37

A Mol tényleg felvásárolja saját magát, a világ pedig mit érdekel minket.

A Chartcenteren megjelent napi elemzés velejébe vágó, de teljesen igaz: ...a rossz előjelek miatt gyengén indultunk, aztán a szokásos vevők megjelentek, és elvették, ami nekik kellett. Szép lenne érvelni, hogy a magyar piac erős, a befektetők szeretik, itt jól érzik magukat, és költenek, és a gazdaság stabil, stb. stb. Francot! Mégis hogy eshetnénk be, mikor a jelenlegi BUX kosár 67,5%-át két olyan részvény adja, amire folyamatos, kitartó vevő vetett szemet...

Tehát továbbra is fel mindaddig, amíg a Mol részvények el nem fogynak a piacon, vagy amíg az OTP csődbe nem megy. Tegnap mellesleg 358.868 darab saját papírt vett a Mol. Vicces volt, ahogy a nevetséges startégiai fejtegetés kritikájára beblöffölték a szlovén Petrol iránti érdeklődést. A gond az, hogy a cég egy része állami kézben van, amit nem annyira szeretnének eladni a szlovének. Meg egyébként is mivel fizetnénk érte, Mol részvénnyel?

Egy közbeiktatott megjegyzés, hogy ilyen körülmények között nem tudom mennyi értelme van a Bux indexnek, ami eredetileg a tőzsde általános hangulatát, és nem a saját részvényvásárlások intenzitását volt hivatott mérni

A chartokat meg a fundamentumokat lehet persze elemezni, de semmi értelme. Tessék venni Mol-t, meg OTP-t, abból baj nem lehet.

Délutáni update

A piac nem bírt a 30 ezres szinttel, de majd holnap. A kerékkötő egyébként a Bét legfényesebb csillaga, a Mol volt, amely csodák csodájára esett, pedig a vállalat megint masszívan veszegette saját részvényeit (hogy pontosan mennyit, majd holnap kiderül). A Mol 29350 lett, ez 145 forintos esést jelent.

37,9 milliárd forintos forgalom mellett BUX 90,85 pontos emelkedéssel, 29984,39 ponton zárt csütörtökön. A piacot az OTP húzta, mely történelmi rekordot ért el, ára 100 forinttal, 0,93 százalékkal 10.900 forintra emelkedett, 8,4 milliárd forintos forgalomban.

A Richter árfolyama 130 forinttal, 0,34 százalékkal 38200 forintra csökkent, forgalma 4 milliárd forintot ért el. A másik gyógyszeripari részvény, az Egis 695 forintos, 3,02 százalékos erősödéssel, 23695 forinton fejezte be a kereskedést, forgalma 916 millió forint volt. A Magyar Telekom árfolyama 7 forinttal, 0,72 százalékkal 983 forintra csökkent, forgalma 472 millió forintot tett ki.

A forint árfolyama változatlanul szűk sávban mozog a budapesti bankközi devizapiacon, az eurót csütörtök délután négy óra után 245,50/60 forinton jegyezték, alig valamivel gyengébben a szerda délutáni 245,70/75 forintnál. A jegyzés két szélsőértéke 245,30 és 246,00 forint volt. Az euró/forint különösebb mozgató tényezők híján a 245,00-247,00 forintos tartományban ragadt le az elmúlt napokban.

Délután a forint 13,05 százalékpontnyira helyezkedett el a sáv közepétől az erős oldalon, 7 bázisponttal erősebben az előző délutáni helyzetéhez képest. A dollárt 177,60/70 forinton jegyezték csütörtök délután, valamivel gyengébben az előző délutáni 178,30/35 forinthoz képest.

A tengerentúlon a Conference Board (CB) szerint nem túl jók az amerikai gazdaság kilátásai. Nyolcezerrel csökkent ugyanakkor a múlt héten az első ízben munkanélküli segélyért folyamodók száma az Egyesült Államokban, ami három hónapja a legkedvezőbb adat.
A piac ugyanakkor az esetleges rosszhírekre nem vevő, ahogy az tegnap is kiderült. Most csúcsot kell dönteni

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.