2p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

A Graphisoft Park SE 86 ezer euró adózott nyereséget ért el 2010 első kilenc hónapjában, szemben a tavalyi háromnegyedév 651 ezer eurós veszteségével - közölte az ingatlanfejlesztő európai részvénytársaság.

A harmadik negyedévben 25 ezer euró volt a társaság adózott nyeresége, míg 2009 július-szeptemberében 104 ezer eurós veszteséggel működött a nemzetközi pénzügyi jelentési szabvány (IFRS) alapján készült, konszolidált tőzsdei gyorsjelentés szerint. A társaság háromnegyedéves bevétele 8,3 százalékkal 5,531 millió euróra nőtt a tavaly azonos időszaki 5,108 millió euróról. A működési költségek 3,6 százalékkal nőttek, 757 ezer eurót tettek ki. 

Az EBITDA (kamat-, adófizetés, tőketörlesztés és amortizáció előtti) eredmény 4,774 millió euró volt 2010 első kilenc hónapjában, 9,1 százalékkal magasabb a tavalyi 4,377 millió eurónál. Az üzemi nyereség 3,4 százalékkal 2,083 millió euróra nőtt a bázisidőszaki 2,015 millió euróról.

A Graphisoft Park 200 ezer euróval 7,4 millió euróra emelte a 2010-es év egészére várható bérleti díj bevételét. A társaság 6,4 millió euró EBITDA és 200 ezer euró éves nettó eredménnyel számol. Utóbbi megegyezik a korábban közölt becsléssel.

A társaság fő tevékenysége a budapesti Graphisoft Park elnevezésű ipari ingatlan fejlesztése és hasznosítása. Az árbevétel ingatlan bérbeadásból származik. A befektetési célú ingatlanok 67,4 millió euró könyv szerinti értéken szerepelnek a Graphisoft Park pénzügyi kimutatásaiban, a valós piaci értékükre évente tesznek közzé becslést. A tavalyi éves beszámoló szerint az ingatlanok 2009. december végén kimutatott valós értéke 126 millió euró volt.

A Graphisoft Park részvényei a Budapesti Értéktőzsde "A" kategóriájába vannak bevezetve, a hétfői kereskedést 1 forintos csökkenéssel, 795 forinton zárták.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!