3p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Átalakítják június 28-án az Est Media Vagyonkezelő Nyrt. 100 forint névértékű "A" sorozatú törzsrészvényeit 1000 forintos névértékűre - tette közzé a társaság kedden a BÉT honlapján.

Az új részvényekhez kapcsolódó jogosultságok és kötelezettségek a közlemény szerint azonosak a korábbi részvényekével. A névértékváltozást a Fővárosi Bíróság 2011. március 30-án a cégjegyzékbe bejegyezte.

Az átalakításról a társaság február 28-án megtartott közgyűlése döntött. A részvények névértékének változtatását korábban azzal indokolták, hogy a 100 forintos részvények kevésbé rugalmasan képesek az általános piaci tendenciák, például a BUX vagy a BUMIX index változásainak követésére, mert a minimális, bármilyen irányú 1 forintos árváltozás a piaci átlagnál nagyobb százalékos mértékű árelmozdulással jár.

A közlemény ismerteti: akiknek a tulajdonában a részvénycsere záró időpontjában az értékpapírszámla-vezetők kimutatása alapján tízzel maradék nélkül osztható darabszámú részvény van, az új részvényeket az átalakítás napjával jóváírják az értékpapírszámla-vezető központi értékpapírszámláján. A jóváírást a számlavezető végzi olyan módon, hogy tíz darab régi részvény helyébe egy darab új részvény lép. Ezzel egyidejűleg a régi részvényeket érvénytelenítik.

Akinek a tulajdonában a részvénycsere időpontjában annyi régi részvény van, amely nem tesz ki egy darab új részvényt, és emiatt töredékrészvénye keletkezik, az új részvények jóváírásával egyidejűleg jóváírás útján megkapja a töredékrészvények ellenértékét is.

A régi részvény ellenértéke címén a részvényes a régi részvényekkel való tőzsdei kereskedés utolsó napjával (2011. június 20-val) záruló 180 tőzsdenapos forgalommal súlyozott tőzsdei átlagár egy részvényre eső összegét követelheti régi részvényenként, amit a társaság az új részvények jóváírásának kezdeményezésével egyidejűleg, legkésőbb 2011. június 28-án átutal az értékpapírszámla-vezető által megadott számlára, aki gondoskodik a részvényes ügyfélszámláján történő jóváírásáról.

A részvényes a részvénycsere 2011. június 28-i napjától számított ötéves elévülési időn belül követelheti töredékrészvényei ellenértékét. A töredékrészvények helyébe lépő új részvényeket a társaság hat hónapon belül befektetési szolgáltató igénybevételével értékesíti.

Az értékpapírszámla-vezetőknek június 23-27. között kell nyilatkozniuk a náluk vezetett értékpapírszámlákon lévő Est Media részvények június 23-i záróállapot szerinti darabszámáról, értékpapír-számlánkénti bontásban, megjelölve az egyes értékpapírszámlákon lévő töredékrészvények számát is. Amíg az adatszolgáltatásra nem kerül sor, az új részvények letétben maradnak.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!