<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

A devizahitelesek megmentésének csomagja csak a jövő hét elején válik ismertté, de kicsi az esélye annak, hogy komolyabb árfolyammozgató hatása lenne az intézkedéseknek - persze az ördög a részletekben rejlik - olvasható a Commerzbank csütörtöki elemzésében. A szakemberek szerint ma is az európai adósságválság fogja leginkább mozgatni a forint árfolyamát.

EUR/HUF (267,50 – 270,00): A mai reggelen nem sokkal 270 felettről 269 közelébe erősödött a forint. Az erősödés nem a mára halasztott NGM-MBSZ közötti megállapodás előszele, hanem sokkal inkább az EUR/USD árfolyamában bekövetkezett dollárgyengülés következménye, tehát némi kockázatvállalási hajlandóság érzékelhető a devizapiacokon. A devizahitelesek megmentésének csomagja délután kettőtől válik ismertté (Azóta kiderült, hogy a miniszterelnök külföldi útja miatt csak a jövő hét elején lesz bejelentés - a szerk.), de kicsi az esélye annak, hogy komolyabb árfolyammozgató hatása lenne az intézkedéseknek - persze az ördög a részletekben rejlik. A mai napra is érvényes, hogy a görög, portugál adósságválság megítélése, alakulása lesz leginkább meghatározó, ennek függvénye lehet az EUR/HUF esetében, hogy 270 alá, vagy fölé kerül az árfolyam.

EUR/USD (1,4100 – 1,4220): Tegnap az Európai Bizottság görög biztosának kijelentése hozott aggodalmakat, Maria Damanki nyilatkozata szerint reális a veszély, hogy Görögországnak távoznia kell az eurózónából és újra a drachmát kell bevezetnie. Görögországban nagy szükség volna a nemzeti konszenzusra, különösen kívánatos lenne, hogy a politikusok meg tudjanak egyezni a kilábalási stratégia lépéseit illetően (például az 50 milliárd eurós privatizációs program részleteiről). A görögökkel kapcsolatos aggodalmakat enyhítette az ázsiai kereskedés alatt bejelentett hír, miszerint Peking befektetőként érdeklődik az EFSF kötvények iránt. A kínai befektetésből a bajba jutott országok likviditását lehetne orvosolni. A bejelentés hírére 1,4180-ig emelkedett az EUR/USD árfolyama, a közép-európai régió devizái ezért tudtak ma erősödéssel nyitni az euróval szemben. Ma sok adat érkezik az Egyesült Államokból: első negyedéves GDP, privát szektor fogyasztása és a szokásos heti munkanélküli adatok kerülnek napvilágra.

CHF/HUF (217,50 – 220,50): Tegnap délután újabb EUR/CHF árfolyam mélypontot láthattunk, az új rekord 1,2272 volt. Azóta ahogy a dollár is, úgy a frank is gyengült egy keveset az euróval szemben. Az EUR/HUF jelenleg 270 alatt van, így a CHF/HUF keresztárfolyam is visszavonulót fújt a 220 feletti magasságokból, és a mai reggel 218,50 környékéről indult.

mfor.hu

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.