3p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

"Minden idők egyik legdinamikusabb medvepiaci raliját láthattuk az elmúlt két hónapban, amelyből a magyar részvénypiac is kivette részét – elsődlegesen az OTP vezérletével" - olvasható a Generali Alapkezelő legfrissebb elemzésében. A szakemberek szerint nem várhatók jelentős meglepetések a magyar cégek első negyedéves eredményeiben.

"Minden idők egyik legdinamikusabb medvepiaci raliját láthattuk az elmúlt két hónapban, amelyből a magyar részvénypiac is kivette részét – elsődlegesen az OTP vezérletével" - olvasható a Generali Alapkezelő legfrissebb elemzésében. A szakemberek szerint nem várhatók jelentős meglepetések a magyar cégek első negyedéves eredményeiben.

A gazdasági visszaesés elkerülhetetlen következményei, a lakosságot érintő megszorítások, a vállalati csődhullám még alig kezdődtek el hazánkban, így egyelőre meglehetősen korai nagyobb hitet táplálni egy gyors fellendülés irányába - állapítja meg Pallag Róbert, a Generali Alapkezelő részvényportfólió menedzsere. A hazai kilátások továbbra is komoly kockázatokat hordoznak magukban, így a jelenlegi emelkedés törékenynek tűnik, a hangulat pedig gyors fordulatokat vehet az idei év egészét tekintve - teszi hozzá a szakember az elemzésben.

Pallag Róbert a hazai tőzsdei cégek első negyedéves eredményeivel kapcsolatban elmondta: "Az elemzői várakozásokhoz képest nem számítunk nagy meglepetésekre a hazai tőzsde vezető szereplőit illetően, nyilvánvalóan egyik társaság sem lehet teljesen védett a válsággal szemben".

Az alapkezelő menedzsere szerint a Magyar Telekom pályafutása során először szembesülhetett az aktív mobil előfizetők számának csökkenésével, ezzel együtt nem gondoljuk, hogy az eddigiekben megszokott osztalék kifizetését reális veszély fenyegetné a következő években.

A Mol számára a dízel árrések összeesése érzékeny jelenség, ráadásul a piaci árat felhajtó felvásárlási sztori is végérvényesen tovatűnni látszik, így a részvények átértékeléséhez az olajipari környezetnek kellene gyökeres pozitív fordulatot vennie.


Az OTP vélhetően továbbra is a magyar (továbbá kisebb részben az orosz, ukrán, bolgár és román) makrogazdasági kockázat(ok) likvid részvénypiaci megtestesítője lehet, így egy bekövetkező hangulatváltozás különösen érzékenyen érintheti.

A Richter és az Egis esetében a kelet- és közép-európai régióba irányuló export során realizált marzsok nyomás alá kerülhetnek, ugyanakkor a jelentős készpénztartalék, a válságra kevésbé érzékeny gyógyszerkereslet viszonylagos defenzivitást jelenthet.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!