Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
mfor.hu

Más európai helyszínekre helyezi át a termelést Gödöllőről az Itron vállalat.

Az Itron nemrégiben bejelentett költségcsökkentési törekvéseinek részeként a vállalat úgy tervezi, hogy a gödöllői gyártóegységéből áthelyezi a termelést a cég más, többségében európai üzemébe. A gyártás áthelyezése – az európai és hazai érdekképviseleti szervekkel történő egyeztetések befejezését követően – a tervek szerint 2021 végén zárul le, a gödöllői gyár pedig várhatóan 2022 elején bezárja kapuit – közölte a vállalat.

Másfél év múlva kerül végleg lakat az üzemre (fotó: MTI)Másfél év múlva kerül végleg lakat az üzemre (fotó: MTI)

Az Itron a globális ellátási lánc és a gyártási műveletek optimalizálását célozza, ennek érdekében a tárgyalásokat kezdeményez a munkavállalói képviseleti szervekkel a gödöllői gyárban készített mérőeszközök gyártása beszüntetésének, illetve más gyártási helyszínekre való áthelyezésének munkajogi kihatásairól.

Közel 200 dolgozót érint a gyár bezárása. A vállalat a jövő év során megkezdi az egyeztetést az érdekképviseleti szervekkel, és minden érintett dolgozót biztosít arról, hogy megkapja a kollektív szerződésben foglaltaknak megfelelő juttatásokat. A gyáregységhez tartozó értékesítési szervezet tovább folytatja tevékenységét az Itron budapesti telephelyén – tették hozzá a közleményben.

Azt is hangsúlyozták, hogy a vállalat maradéktalanul teljesíti az ügyfeleivel meglévő kötelezettségvállalásait, és az átmeneti időszak alatt is gondoskodik a vevői igények kiszolgálásáról. Az Itron 2017-ben nyitott budapesti Center of Excellence tudásközpontját a költségmegtakarítási intézkedések nem érintik, a közel 150 főt foglalkoztató intézmény zavartalanul működik tovább.

Az Itron több mint 100 ország közmű szolgáltatója és városa számára nyújta alapvető infrastruktúra-szolgáltatásokat. Intelligens hálózatokból, szoftverekből, szolgáltatásokból, mérőkből és érzékelőkből álló portfóliója lehetővé teszi ügyfelei számára a villamosenergia-, gáz- és vízkészletek korszerű és gazdaságos kezelését.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.

 

Legyen Ön is előfizetőnk!

Előfizetőink naponta 4-6 egyedi, máshol nem olvasott,
minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, az első hónapban 390 forintért.