2019. március 21. 08:48
mfor.hu

Míg a múlt év végén legalább egy, de inkább két kamatemelést lehetett várni az amerikai jegybanktól, addig most úgy tűnik nem nyúlnak idén az alapkamathoz.

A várakozásoknak megfelelően nem változtattak a kamatszinten a tegnap este véget érő kamatdöntő ülésen, de ennél lényegesebb volt az új Dot Plot ábra megjelenése, illetve a frissített makrogazdasági előrejelzések. A döntéshozók várakozása alapján az idei évben már nem lesz monetáris szigorítás, ez elég nagy lépés a decemberben várt, 2 kamatemeléshez képest, míg jövőre változatlanul egy kamatemelésre számítanak, írta reggeli hírlevelében az Equilor.

###trader,trader##

Fontos bejelentés volt, hogy csökkentik a jegybanki mérleg leépítésének ütemét, és szeptemberben bizonytalan időre be is fejezik. A megjelent közleményben aláhúzzák, hogy továbbra is türelmesek lesznek, az infláció pedig a 2 százalékos célszint közelében stabilizálódhat. Ez elhangzott a sajtótájékoztatóan is, Jerome Powell külön kitért a visszafogott inflációs folyamatokra, mely globálisan megfigyelhető. A dollár értelemszerűen gyengült a bejelentésekre, különösen a Dot Plot ábra változása volt hangsúlyos, mely meglepte a piaci elemzőket is (ennél mérsékeltebb változásra számítottunk mi is, 1 idei kamatemelés előtt nyitva hagyva a lehetőséget).

Több elemzésben kiemelik, hogy a jelek szerint az amerikai jegybank tartós nehézségekre számít a globális folyamatokban, a tegnapi bejelentéssel lényegében elismerték, hogy az amerikai gazdaságra gyakorolt hatásuk sem csak átmeneti lehet. A Bloomberg elemzői aláhúzták, hogy a tavalyi adóreform átmeneti hatásait követően a növekedés visszatérhet a korábbi trendjéhez, az inflációs nyomás pedig alacsony maradhat, annak ellenére, hogy a munkaerőpiaci folyamatok továbbra is kedvezőek. Jöjjön el a 2019-es év egyik legizgalmasabb KKV-eseményére! Több mint 50 előadó és panelbeszélgetés-résztvevő 5 szekcióban! Hogyan tudják kihasználni a magyar KKV-k a digitalizációban rejlő lehetőségeket, és miből tudják ezt finanszírozni? A geopolitikai kihívások, a Brexit és a kereskedelmi háború tükrében mi vár a magyar KKV-kra?
Néhány név az előadók közül: MAGYAR LEVENTE - Külgazdasági és Külügyminisztérium, miniszterhelyettes - JAKAB LÁSZLÓ - Innovációs és Technológiai Minisztérium, miniszteri főtanácsadó - FÁBIÁN GERGELY - Magyar Nemzeti Bank, igazgató - WOLF LÁSZLÓ - OTP Bank, vezérigazgató-helyettes - JELASITY RADOVAN - Erste Bank, vezérigazgató - BALOG ÁDÁM - MKB Bank, elnök-vezérigazgató - HEGEDÜS ÉVA - Gránit Bank, elnök-vezérigazgató - BÚZA ÉVA - Garantiqa, vezérigazgató - RASKÓ GYÖRGY - agrárközgazdász - SALGÓ ANDRÁS - BMW Group Magyarország - FERNBACH ZOLTÁN - Mercedes-Benz Hungária Kft., Hálózatfejlesztési és tréning igazgató - LAUFER TAMÁS - IVSZ, elnök
*/?>

A befektetői szempontból úgy tűnik, a Fed ülés ahelyett, hogy a várt megnyugvást hozta volna, inkább tovább bonyolította a helyzetet. Az amerikai lassulás, illetve az a figyelmeztetés, hogy mind Európa, mind Kína komoly gazdasági kihívásokkal néz szembe, nem a részvénypiaci emelkedés irányába mutatnak. Amitől viszont decemberbe pánikba estek a piacok, vagyis a további dinamikus kamatemelés elmaradása viszont elvileg a további erősödés irányába kellene vinnie a piacokat.  

 

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.