1p

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Csaknem 3 forinttal lehet olcsóbban váltani az eurót szombat reggel, mint egy nappal korábban.

Bár március 15-e Magyarországon ünnep, a világ többi részén természetesen nyitva voltak a piacok. Így a forinttal is kereskedtek.

Azt nem tudni, hogy a két nagy nemzeti ünnepi beszéd - Orbán Viktoré, valamint a pártalapítást meghirdetett Magyar Péteré - hatására-e, de a hazai fizetőeszköz jelentősen erősödött. Egy euró szombat reggel 392,9 forinton állt, szemben a huszonnégy órával korábbi 395,59-cel, míg a dollár forintárfolyama 363,67-ről még jobban, 360,891-re ment le. 

Utoljára két hete volt ilyen erős a forint. Azután kezdett esni, az euróval szemben például hajszál híján egészen a 400-as lélektani határig is lement, annak hatására, hogy egyrészt bizonytalanná vált az Európai Unió által már megszavazott 10,2 milliárd eurós részlet folyósítása Magyarországnak, másrészt ismét egymásnak esett Matolcsy György jegybankelnök és az általa 2020 májusának végén az alelnöki székből kiebrudalt, jelenleg nemzetgazdasági miniszter, Nagy Márton.

További árfolyamokat a szintén a Klasszis Médiához tartozó laptársunk, a Privátbankár árfolyamfigyelő oldalán talál. >>

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!