<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi a béke ára Ukrajnában és ki fizeti meg? Lesz-e hitel Magyarországon?

Találkozzon személyesen neves külpolitikai szakértőkkel és bankvezérekkel!

Klasszis Klub Live - először élőben, személyesen, Budapesten!
Vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. március 23.

Jelentkezzen most!

Amerikai és brit segítség is érkezik.
 

Szombat este és éjszaka összeen 18 orosz légi támadóeszközt senmnmisítettek meg az ukránok - jelntette az ukrén vezérkari főnökségre hivatkozva az UNN hírügynökség. Az oroszok a szárazföldről és a tengerről is lőtték az ukrán bázisokat és egyes településeket.

Az orosz hadsereg által elpusztított iskola Harkivban. Fotó: Marienko Andrii / Unian
Az orosz hadsereg által elpusztított iskola Harkivban. Fotó: Marienko Andrii / Unian

A rakéták közül hat találta el Lvivot, az ottani üzemanyagbázist egy hadiipari üzem területén. Az orosz légitámadásnak öt sérültje van. Lelőttek egy orosz repülőgépet is, közben az ukrán légierő vadászgépei folytatják a járőrözést országszerte.

  • Rivne: orosz drónt és szárnyasrakétát lőttek le az ukránok. Az utóbbi egy üzemanyagraktárba csapódott, ahol tűz keletkezett, de hajnalra eloltották.
  • Voliny: egy Belarusz felől érkező rakétát ártalmatlanítottak.
  • Szevasztopol: ukrán források szerint az oroszok által annektált Krím-félsziget nagyvárosának kórházaiba naponta 50-100 orosz sebesültet visznek, az elmúlt nap majdnem százat. 

London: a brit külügyminiszter bejelentette, hogy hétfőtől mintegy kétmillió font értékű élelmiszersegélyt indítanak útnak különböző, szorongatott ukrán város lakóinak. Boris Johnson kormányfő előzőleg megerősítette, hogy a légvédelem számára különféle eszközöket fognak szállítani a héten.

Washington: Antony Blinken amerikai külügyminiszter közölte, hogy az Egyesült Államok további 100 millió dollár értékű segítséget ad Ukrajnának a belső területvédelemhez, a határvédelem javítása érdekében és a kritikus infrastruktúra megóvása céljából. A "csomagban" lesznek páncélozott technikai eszközök, egyéb, célzottan katonai műveleteket segítő eszközök, mint például golyóálló mellények, valamint távközlési berendezések és egészségügyi felszerelések.