<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Van élet az orosz gázon és olajon túl? Tényleg lehetetlen teljesen elszakadni Moszkvától? Elzárhatja Putyin a gázcsapot?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Holoda Attila energetikai szakértővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. május 26. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Amerikai és brit segítség is érkezik.
 

Szombat este és éjszaka összeen 18 orosz légi támadóeszközt senmnmisítettek meg az ukránok - jelntette az ukrén vezérkari főnökségre hivatkozva az UNN hírügynökség. Az oroszok a szárazföldről és a tengerről is lőtték az ukrán bázisokat és egyes településeket.

Az orosz hadsereg által elpusztított iskola Harkivban. Fotó: Marienko Andrii / Unian Az orosz hadsereg által elpusztított iskola Harkivban. Fotó: Marienko Andrii / Unian

A rakéták közül hat találta el Lvivot, az ottani üzemanyagbázist egy hadiipari üzem területén. Az orosz légitámadásnak öt sérültje van. Lelőttek egy orosz repülőgépet is, közben az ukrán légierő vadászgépei folytatják a járőrözést országszerte.

  • Rivne: orosz drónt és szárnyasrakétát lőttek le az ukránok. Az utóbbi egy üzemanyagraktárba csapódott, ahol tűz keletkezett, de hajnalra eloltották.
  • Voliny: egy Belarusz felől érkező rakétát ártalmatlanítottak.
  • Szevasztopol: ukrán források szerint az oroszok által annektált Krím-félsziget nagyvárosának kórházaiba naponta 50-100 orosz sebesültet visznek, az elmúlt nap majdnem százat. 

London: a brit külügyminiszter bejelentette, hogy hétfőtől mintegy kétmillió font értékű élelmiszersegélyt indítanak útnak különböző, szorongatott ukrán város lakóinak. Boris Johnson kormányfő előzőleg megerősítette, hogy a légvédelem számára különféle eszközöket fognak szállítani a héten.

Washington: Antony Blinken amerikai külügyminiszter közölte, hogy az Egyesült Államok további 100 millió dollár értékű segítséget ad Ukrajnának a belső területvédelemhez, a határvédelem javítása érdekében és a kritikus infrastruktúra megóvása céljából. A "csomagban" lesznek páncélozott technikai eszközök, egyéb, célzottan katonai műveleteket segítő eszközök, mint például golyóálló mellények, valamint távközlési berendezések és egészségügyi felszerelések.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.