2019. január 8. 14:50

Szántó, erdő, szőlő, mindenre kiterjed az egy évre szóló megbízás.

Valamire készül a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet, mert egy most megjelent közbeszerzési pályázati felhívásban jelentős ingatlanvagyon értékbecslésére kér be ajánlatokat. Minderre pedig összesen nettó 250 milliót tudnak áldozni, pontosabban a 90 százalék kimerítésére vállalnak kötelezettséget, a többire opciós jogot rögzítenek.

A földeket is felbecsülik A földeket is felbecsülik

A megjelent kiírás szerint egyebek mellett 1000 darab szántó, 600 darab rét, illetve legelő, továbbá szőlők, kertek, gyümölcsösök, nádasok, erdők és más területek értékbecslését kell elvégeznie a későbbi nyertesnek, de a számok a tényleges igényektől függően változhatnak. Per pillanat összesen 4500 ingatlanra terjed ki az értékbecslési feladat.

Az ok pedig, amiért erre most szükség van, számos. Ingatlanok megosztása, telekhatár rendezése, egyedi, illetve normál értékesítési folyamatok előkészítése, és így tovább.

A jelentkezőknek meg kell felelniük néhány feltételnek, így például annak, hogy a megelőző 3 évben legalább nettó 160 millió forint árbevételt kellett elérniük a közbeszerzés tárgyát képező tevékenységből.

A nyertesnek kötbért kell fizetnie, ha nem teljesít határidőre, a napi kötbér mértéke 2,5 százalék.

Az ajánlatokat február 11-ig kell benyújtani.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.