2p

A leendő vezetőknek lényegébe 30 napra el kell vonulnia.

A Belügyminisztérium bentlakásos kiképzésén kell részt vennie azoknak a kórházi vezetőknek, akik a tárca reményei szerint a tavaly év végén váratlanul és rendkívüli gyorsasággal felmentett főigazgatók helyére kerülhetnek – értesült a Népszava. A portál úgy tudja, az érintetteknek június 17-én kell beköltöznie a remeteszőlősi Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ Rendőrképző Akadémiára, ahol normális körülmények közt például utcai rendőrjárőröket, erdészeti szakembereket, mezőöröket, és hivatásos vadászokat is képeznek.

Az új feladatkörök előtt kemény kiképzés várható
Az új feladatkörök előtt kemény kiképzés várható
Fotó: Depositphotos

A tárca tájékoztatása szerint minderre azért van szükség, mert egy „személyes jelenlétet igénylő továbbképzés” indul. A Népszava emlékeztetett, az intézményvezetői felmentésekkel egyik napról a másikra mintegy 25-26 kórház maradt főigazgató nélkül. Volt, akitől – érdemeit elismerve – a nyugdíjkor betöltésére hivatkozva vált meg a tárca, de akadtak olyanok is, akikkel elégedetlenek voltak.

A „kiképzett” jelöltek a 30 napos bentlakásos tanfolyam után várhatóan a székesfehérvári, miskolci, Veszprém vármegyei, nyíregyházi, szolnoki, dunaújvárosi kórházak, valamint a Dél-pesti Centrumkórház főigazgatói posztjaira kerülhetnek a kiválasztottak – tudta meg a portál. A továbbképzés alapvetően két részből – elméleti ismeret átadásból, illetve vezetői kompetenciafejlesztő tréningből – áll.

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!